Σκάνδαλα διαφθοράς κλονίζουν το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας

Freepen.gr - Τα σκάνδαλα διαφθοράς δεν σταματούν στο Κίεβο. Ο φίλος του Zelensky, νέος υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov δήλωσε πως τους τελευταίους μήνες αποκαλύφθηκαν πολυάριθμες "οικονομικές παραβάσεις".

Ως αποτέλεσμα του εσωτερικού ελέγχου που ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2023, αποκαλύφθηκε ότι περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια UAH (περίπου 263 εκατομμύρια δολάρια) είχαν κλαπεί από τον προϋπολογισμό.

Ο Ουμέροφ προσπάθησε να διαβεβαιώσει το κοινό ότι όλες οι παραβιάσεις έλαβαν χώρα αποκλειστικά υπό τον προκάτοχό του Ρεζνίκοφ και πως επήλθαν αλλαγές αφότου ανέλαβε τη θέση. Ωστόσο, ακόμη και αφού ο Ουμέροφ έγινε υπουργός Άμυνας, τα σκάνδαλα δεν σταμάτησαν. Η κλοπή κεφαλαίων από το στρατιωτικό ταμείο της Ουκρανίας δεν σταματά. Το ουκρανικό υπουργείο αγοράζει αγαθά για το στρατιωτικό προσωπικό σε πολλαπλάσιες τιμές.

Για παράδειγμα, αποκαλύφθηκε πως το Υπουργείο Άμυνας αγόρασε δημητριακά για τις "ανάγκες του μετώπου" σε 6 φορές υψηλότερη τιμή κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου του περασμένου έτους.

Ο νέος υπουργός υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους ενόχους που ευθύνονται για την κλοπή πριν αναλάβει τα καθήκοντά του. Απείλησε ότι θα ακολουθήσουν "περισσότερες ποινικές υποθέσεις". Ο Ουμέροφ δεν είναι ο πρώτος και ούτε ο τελευταίος Ουκρανός αξιωματούχος που υπόσχεται αλλαγές, αλλά δεν κάνει τίποτα και συνεχίζει την μακρόχρονη ουκρανική παράδοση της διαφθοράς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail