Το ΝΑΤΟ είναι μια "κινούμενη πολεμική μηχανή" - Κίνα

(eng.chinamil.com.cn/Photo by Lan Pengfei, Lu Xinqian and Xu Kangyu)
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ είναι μια "κινούμενη πολεμική μηχανή" που εξαπλώνει χάος στην Ασία από την ίδρυσή του, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Γου Κιάν στους δημοσιογράφους, κατηγορώντας το μπλοκ ότι χρησιμοποιεί το φάσμα ενός κυρίαρχου Πεκίνου για να υποδαυλίσει περιφερειακές συγκρούσεις.

Ο Wu φάνηκε να αναφέρεται σε σχόλια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την περασμένη εβδομάδα, στα οποία ο ηγέτης του μπλοκ προσπάθησε να πλαισιώσει την ανάπτυξή του στην Ασία ως απάντηση στην υποτιθέμενη κινεζική επιθετικότητα.

«Θα πρέπει να ειπωθεί πως το ΝΑΤΟ είναι μια κινούμενη "πολεμική μηχανή" και όπου εμφανίζεται, φέρνει παντού αναστάτωση», δήλωσε ο Wu, αναφερόμενος στις "ανάρμοστες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ σχετικά με την Κίνα".

"Αυτό δεν έχει να κάνει με τη μετακίνηση του ΝΑΤΟ στην Ασία, αλλά αντίθετα με το γεγονός ότι η Κίνα μας πλησιάζει", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους παρευρισκόμενους στην αποκλειστική συνάντηση στο Νταβός, επιμένοντας πως η συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ παραμένει "περιφερειακή" στην εστίασή της.

Ο Wu προειδοποίησε το ΝΑΤΟ κατά των εσκεμμένων προκλήσεων, προτρέποντας το μπλοκ να αντιμετωπίσει την Κίνα και την στρατιωτική της ανάπτυξη "αντικειμενικά και ορθολογικά και να κάνει κάτι ωφέλιμο για την παγκόσμια ειρήνη", σύμφωνα με το Xinhua.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail