Με μαζικές απελάσεις το Πακιστάν απομακρύνει πάνω από μισό εκατομμύριο παράνομους μετανάστες σε μόλις τρεις μήνες

ΑΡ Photo/Fareed Κhan
Freepen.gr - Το Πακιστάν έχει επαναπατρίσει πάνω από μισό εκατομμύριο ξένους υπηκόους που ζούσαν παράνομα στη χώρα μέσα σε μόλις τρεις μήνες, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στη Γερουσία.

Η πακιστανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια μεγάλη εκστρατεία απέλασης τον περασμένο Οκτώβριο, λέγοντας στους μετανάστες που ζούσαν στη χώρα χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ήταν εξουσιοδοτημένοι να το κάνουν, πως έπρεπε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέχρι το τέλος του μήνα.

Το υπουργείο Εσωτερικών εκτιμούσε ότι περίπου 1,73 εκατομμύρια Αφγανοί υπήκοοι δεν είχαν δικαίωμα να διαμένουν στο Πακιστάν και προειδοποίησε ότι θα εντοπίζονταν, θα κρατούνταν και θα απομακρύνονταν βίαια από το έδαφός του σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονταν οικειοθελώς με το αίτημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Sarfraz Bugti επικαλέστηκε το γεγονός πως η πλειονότητα των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν το 2023 πραγματοποιήθηκαν από Αφγανούς υπηκόους - 14 από τις 24 καταγεγραμμένες επιθέσεις.

"Δεν υπάρχουν δύο απόψεις ότι δεχόμαστε επιθέσεις από το εσωτερικό του Αφγανιστάν και πως Αφγανοί πολίτες εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον μας. Τους δώσαμε προθεσμία μέχρι την 1η Νοεμβρίου", δήλωσε στους δημοσιογράφους πέρυσι.

Σε μια ενημέρωση προς τους νομοθέτες νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο ενημέρωσε ότι περισσότεροι από 500.000 μετανάστες έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα μέχρι στιγμής.

"Περίπου 1,7 εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί ζουν παράνομα στη χώρα, η πλειονότητα των οποίων είναι Αφγανοί. Ζουν χωρίς κανένα νόμιμο έγγραφο που είναι απαραίτητο για την παραμονή τους στη χώρα. 541.210 άτομα έχουν αποσταλεί πίσω μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του σχεδίου απέλασης των παράνομα διαμενόντων", αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο επαναπατρισμού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία εντοπισμού περαιτέρω παραβατών και λήψης των κατάλληλων μέτρων για την απομάκρυνσή τους.

Άλλοι 110.064 αλλοδαποί υπήκοοι εγκατέλειψαν επίσης οικειοθελώς τη χώρα κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος, πρόσθεσε το υπουργείο. 

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail