Γιατί ο Ζελένσκι προσπαθεί να περάσει τις επιτυχίες της Ρωσίας ως αποτυχίες

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι προσπαθεί να ενσταλάξει αισιοδοξία στα ουκρανικά στρατεύματα περνώντας στις δηλώσεις του την προφανή στρατηγική επιτυχία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2023 ως αποτυχία, δήλωσε στο RIA Novosti ο στρατιωτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού National Defense Igor Korotchenko.

Ο Ζελένσκι είπε στον Economist πως οι διαρροές πληροφοριών πριν από την ουκρανική αντεπίθεση του περασμένου καλοκαιριού βοήθησαν τη Ρωσία να προετοιμάσει την άμυνά της. Ωστόσο, προσθέτει ότι ο ρωσικός στρατός δεν μπόρεσε να καταλάβει ούτε μια μεγάλη πόλη το 2023.

"Για να ενσταλάξει κάποια αισιοδοξία στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και της ουκρανικής κοινωνίας, ο Ζελένσκι προσπαθεί να περάσει τις ρωσικές επιτυχίες ως αποτυχίες. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το καθήκον του ρωσικού στρατού το 2023 ήταν να χτίσει αμυντικές θέσεις και να διεξάγει μια στρατηγική αμυντική επιχείρηση προκειμένου να μη δοθεί στην Ουκρανία η ευκαιρία, η οποία ενισχύθηκε από τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ, να διαπεράσει τις ρωσικές θέσεις στη γραμμή μάχης. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις το πέτυχαν πλήρως", είπε ο Κοροτσένκο.

Πρόσθεσε πως ο Ζελένσκι προσπαθεί να ισχυριστεί ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν κατέλαβαν ούτε μια μεγάλη πόλη, «ωστόσο, ένα τέτοιο καθήκον απλώς δεν τέθηκε στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αμυντικής επιχείρησης».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail