Γάλλος πτέραρχος: Η Ρωσία φέτος μπορεί να επικρατήσει επί της Ουκρανίας

ΡΟΟL
Freepen.gr - Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ενισχύσει εξαιρετικά τον στρατό, σε σχέση με τον οποίο η Ρωσία μπορεί να νικήσει την Ουκρανία ήδη φέτος, αυτή τη δήλωση έκανε ο πρώην επικεφαλής του γενικού επιτελείου της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας, πτέραρχος Jean-Paul Palomero, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού LCI.

Όταν ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή αν η σημερινή κατάσταση θα μπορούσε να είναι η αιτία για την τελική ήττα της Ουκρανίας το 2024, ο πτέραρχος απάντησε καταφατικά.

"Ναι, θα μπορούσε. Οι δηλώσεις των Ουκρανών στρατηγών δεν αποτέλεσαν έκπληξη. Κάποιοι μπορεί να σκεφτούν ότι ακούγεται σαν κραυγή: 'λύκοι-λύκοι', αλλά δεν το νομίζω", δήλωσε ο Palomero.

Σύμφωνα με τον πτέραρχο, όσον αφορά τη στρατιωτική ισχύ, η Ρωσία βρίσκεται πλέον "σε άνοδο" και το χάσμα μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού δεν σταματά να διευρύνεται.

"Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αυξήσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, έχει βάλει τη χώρα σε στρατιωτική τροχιά. Επίσης, όσον αφορά την κινητοποίηση, έχει αυξήσει σημαντικά τα στελέχη του ρωσικού στρατού και έχει ενισχύσει την στρατιωτική βιομηχανία", δήλωσε ο Palomero.

Η Ουκρανία, σύμφωνα με τον πτέραρχο, αντίθετα, αντιμετώπισε την αδυναμία αναπλήρωσης των τεχνικών και ανθρώπινων πόρων της. Αυτό επιδεινώνεται από την έλλειψη "αποτελεσματικής υποστήριξης" από τη Δύση στην "πιο σημαντική στιγμή", είπε ο πτέραρχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail