Το Κίεβο επιτίθεται στα ρωσικά μετόπισθεν, αλλά υποχωρεί κατά μήκος του μετώπου

Freepen.gr - Τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες απόπειρες επίθεσης σε ρωσικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν. Μία από αυτές ήταν αρκετά επιτυχής. Ο στόχος ήταν μια αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Μπριάνσκ. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το ουκρανικό UAV αναχαιτίστηκε με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου- αλλά το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατάφερε να ρίξει τα πυρομαχικά του σε μια δεξαμενή καυσίμων. Ως αποτέλεσμα, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην αποθήκη, γράφει το southfront.press.

Ένα άλλο ουκρανικό UAV στόχευσε ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά εργοστάσια πυρίτιδας στην περιοχή Tambov. Το εργοστάσιο παράγει πυρίτιδα για όλους τους τύπους όπλων και συστημάτων πυροβολικού. Είναι επίσης ο κύριος προμηθευτής των θωρακισμένων βλημάτων υποδιαστολής για τα ρωσικά άρματα μάχης. Το UAV δεν κατάφερε να φτάσει στην εγκατάσταση και έπεσε σε κοντινή απόσταση. Ο ρωσικός στρατός δεν σχολίασε το περιστατικό, γεγονός που υποθέτει πως το UAV δεν αναχαιτίστηκε και μπορεί να έπεσε ως αποτέλεσμα κάποιας δυσλειτουργίας.

Οι ουκρανικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζονται εν μέσω ρωσικών επιθέσεων στις γραμμές του μετώπου.

Στις 18 Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι οι Ρώσοι πήραν τον έλεγχο του χωριού Βεσελόε. Ο οικισμός βρίσκεται νοτιοανατολικά του Σεβέρσκ, το οποίο με τη σειρά του λειτουργεί ως σημαντικό προπύργιο του ουκρανικού στρατού στο Ντονμπάς. Η νίκη στο Veseloe επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να ευθυγραμμίσει τη γραμμή του μετώπου και να διασχίσει έναν τοπικό ποταμό. Ως αποτέλεσμα, τα ουκρανικά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν προς τα βόρεια και να δημιουργήσουν νέες γραμμές άμυνας.

Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στο χωριό Belogorovka που βρίσκεται βορειοανατολικά του Seversk. Ο έλεγχος αυτού του οικισμού θα ανοίξει το δρόμο για μια ρωσική επίθεση στην ίδια την πόλη Seversk.

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις μέσα και γύρω από την Αβντέεβκα. Πρόσφατα έθεσαν υπό τον έλεγχό τους αρκετές κατοικημένες συνοικίες, που περιβάλλουν το εργοστάσιο οπτάνθρακα και χημικών από τα βορειοανατολικά. Αφού ο ρωσικός στρατός έστειλε ενισχύσεις στην Καμένκα, η επίθεσή τους προχώρησε και προσέγγισε τους ανατολικούς δρόμους της Αβντέεβκα. Επίσης, δεν σταματούν τις επιθέσεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αβντέεβκα, όπου οι Ρώσοι ήδη προελαύνουν στις κατοικημένες περιοχές. Στα νότια, πραγματοποιείται επίθεση στη συνοικία Himik.

Στα δυτικά περίχωρα του Ντονέτσκ, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Περβομαΐσκοε και παίρνουν τον έλεγχο μιας λίμνης στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Αφού οι Ρώσοι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη Mariinka, περικύκλωσαν εν μέρει τη Novomikhailovka στα νότια. Ο ουκρανικός στρατός έχτισε μια γραμμή άμυνας στα χωριά και στους κοντινούς οικισμούς, αλλά αιφνιδιάστηκε. Οι Ρώσοι δεν εξαπολύουν επιθέσεις στο χωριό, αλλά το παρακάμπτουν από τα νότια και προσεγγίζουν τον δρόμο προς το Ugledar σε ένα ευρύ μέτωπο. Ως αποτέλεσμα, η μεγάλη ουκρανική ομάδα στο Ugledar μπορεί σύντομα να περικυκλωθεί από το βορρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail