Το κανόνι της Ουκρανίας αποσπάται από την πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Κριμαίας

Photo: RIA Novosti by Yevgeny Kotenko
Η επίθεση στο λιμάνι της Φεοντόσια στην Κριμαία διαφημίστηκε ευρέως ως νίκη της Ουκρανίας. Για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από ένα νέο νομοσχέδιο επιστράτευσης, η Ουκρανία έπληξε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Κριμαία. Αυτό το "επίτευγμα" μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο για να σταλούν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί στο μέτωπο για να πεθάνουν.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν το μεγάλο αποβατικό πλοίο Novocherkassk στο λιμάνι της Feodosia. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το πλοίο υπέστη ζημιές. Σύμφωνα με το υπουργείο, η Ουκρανία χρησιμοποίησε κατευθυνόμενους πυραύλους αεροσκαφών για να πλήξει το πλοίο. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν δύο ουκρανικά αεροσκάφη Sukhoi Su-24 που εκτόξευσαν τους πυραύλους.

Πιστεύεται ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε πυραύλους cruise Storm Shadow του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ο στρατιωτικός blogger Yuri Podolyaka στο Telegram.

"Η επιδρομή με UAV, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο νωρίτερα, υποτίθεται πως θα "εκτόξευε" τους εκτοξευτές αεράμυνας. Αυτό λειτούργησε", έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καταδρομικό Moskva, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, βυθίστηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης που πραγματοποίησε η Ουκρανία στις 14 Απριλίου 2022. Η Ρωσία αποφάσισε να μην εκθέσει καμία πληροφορία σχετικά με την επίθεση στο πλοίο.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απάντησε δύο ώρες αφότου η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε την επίθεση στο λιμάνι της Φέοδοσιας. Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη αντίδραση που δείχνει θετικές αλλαγές στο έργο του υπουργείου, πιστεύει ο Ποντόλιακα.

Η Ρωσία πρέπει να απαντήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ επεσήμανε στο Telegram ότι "δεν θα υπάρξουν περαιτέρω λεπτομέρειες που θα έρθουν" σχετικά με την πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Φεοντόσια, επειδή κανείς δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Ωστόσο, η Ρωσία πρέπει να βελτιώσει την αεράμυνα στην Κριμαία για να στερήσει από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τις ευκαιρίες να επιτεθούν στη Ρωσία.

Δεν ήταν η Ουκρανία, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο που πραγματοποίησε στην πραγματικότητα την επίθεση, καθώς ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο (και οι ΗΠΑ) που παρείχε τους πυραύλους, το προσωπικό και την υποστήριξη δορυφορικής καθοδήγησης για το χτύπημα, σημείωσε επίσης ο Markov. "Πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγει το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ρωσίας στα χέρια του ουκρανικού στρατού πληρεξουσίων. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο, επειδή η Ρωσία δεν απαντά στη Βρετανία", δήλωσε ο Markov.

Η πυραυλική επίθεση στο λιμάνι της Φεοντοσία συνέβη την ώρα που όλη η Ουκρανία συζητούσε ένα νέο νομοσχέδιο επιστράτευσης. Οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν να κηρύξουν ένα ακόμη κύμα επιστράτευσης μεγάλης κλίμακας, όταν οι άνθρωποι θα κληθούν μέσω ηλεκτρονικών λογαριασμών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων ηλεκτρονικών μέσων. Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης αυστηρές ποινές για τη μη συμμόρφωση: αφαίρεση διαβατηρίων, κοινωνικών παροχών, αδειών οδήγησης, τραπεζικών καρτών, πόσο μάλλον πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Για να διακόψουν την αρνητική ατζέντα και τις ανεπιθύμητες σκέψεις, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χτύπησαν το λιμάνι της Φεοντοσία για να μπορέσουν να συλλέξουν περισσότερο υλικό για κανόνια και να το στείλουν στον πόλεμο για να πεθάνει.

Ο Zaluzhny διαψεύδει την ανακοίνωση επιστράτευσης του Zelensky

Ο Valeriy Zaluzhny, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, διέψευσε τα λόγια που είπε ο Πρόεδρος Zelensky σχετικά με τον αριθμό των πολιτών που θα υποβληθούν σε πρόσθετη επιστράτευση.

Στις 19 Δεκεμβρίου, ο Ζελένσκι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Γενικό Επιτελείο και ο Αρχιστράτηγος πρότειναν την επιστράτευση άλλων 500.000 ατόμων.

Σύμφωνα με τον Zaluzhny, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν υπέβαλαν κανένα αίτημα για επιστράτευση αναφέροντας συγκεκριμένο αριθμό πολιτών.

Την ίδια ημέρα, το ουκρανικό υπουργικό συμβούλιο κατέθεσε νέο νομοσχέδιο για την επιστράτευση στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με το έγγραφο, προτείνεται να καταργηθεί η θητεία της επιστράτευσης ως τέτοια και να γίνουν όλοι οι στρατεύσιμοι έφεδροι. Προτείνεται επίσης να καταργηθεί η κατηγορία της περιορισμένης καταλληλότητας για στρατιωτική θητεία. Όλοι όσοι έχουν ήδη αναγνωριστεί ως περιορισμένα κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία θα πρέπει να υποβληθούν εκ νέου σε ιατρικές εξετάσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail