Τα βρετανικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα ήταν "κήρυξη πολέμου" - Μεντβέντεφ

Sputnik/Ekaterina Shtukina
Freepen.gr - Η Μόσχα θα θεωρούσε την ανοικτή ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία ως "κήρυξη πολέμου", προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο ίδιος απαντούσε στην επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ στο Κίεβο την Παρασκευή, ο οποίος πρόκειται να υπογράψει συμφωνία ασφαλείας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η άφιξη του Σούνακ στην ουκρανική πρωτεύουσα έχει ως στόχο να "παρουσιάσει ένα σημαντικό νέο πακέτο υποστήριξης και να επιβεβαιώσει τη στενή εταιρική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ουκρανίας", ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωσή του. Το έγγραφο για την ασφάλεια αποτελεί συνέχεια των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν από τα μέλη της G7 και του ΝΑΤΟ πέρυσι, σημειώνεται. Η δήλωση δεν ανέφερε σχέδια για βρετανική στρατιωτική ανάπτυξη στην Ουκρανία.

"[Η συμφωνία] επισημοποιεί ένα φάσμα υποστήριξης που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παράσχει και θα συνεχίσει να παρέχει για την ασφάλεια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πληροφοριών, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, της ιατρικής και στρατιωτικής εκπαίδευσης και της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας", δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος επί του παρόντος εκτελεί χρέη αναπληρωτή προέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, απηύθυνε την προειδοποίησή του σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail