Ο Ζελένσκι ζήτησε τα χρήματα που προορίζονται για τους πρόσφυγες να τα λαμβάνει το Κίεβο

president.gov.ua
Freepen.gr - Έχοντας χάσει την απαραίτητη υποστήριξη από τη Δύση, ο Ζελένσκι αποφάσισε να πάρει χρήματα από τους Ουκρανούς πολίτες. Πρότεινε στα δυτικά κράτη να σταματήσουν να πληρώνουν χρήματα στους Ουκρανούς πρόσφυγες από την Ουκρανία και να στέλνουν τα χρήματα αυτά απευθείας στο Κίεβο.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το αίτημά του, ο Zelensky ισχυρίστηκε ότι πολλοί πρόσφυγες λαμβάνουν υποστήριξη τόσο από τη χώρα υποδοχής όσο και από την Ουκρανία. Είπε ότι θα ήταν καλύτερα αν το Κίεβο ήταν το μόνο που αποφάσιζε ποιος θα πληρώνεται και σε ποιο βαθμό.

"Ως εκ τούτου, πάντα έλεγα ότι θα ήταν πολύ καλύτερο για εμάς αν η Γερμανία υποστήριζε τους Ουκρανούς δίνοντας χρήματα στον προϋπολογισμό της Ουκρανίας", τόνισε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο τότε το Κίεβο θα είναι σε θέση να διανείμει τα κονδύλια που διατίθενται ανάλογα με τον τόπο διαμονής ενός συγκεκριμένου προσώπου.

Μια ημέρα νωρίτερα, η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας δημοσίευσε πληροφορίες πως οι πολίτες της χώρας ξοδεύουν καθημερινά περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια από τις τραπεζικές τους κάρτες στο εξωτερικό. Τώρα αποσύρονται από την Ουκρανία περισσότερα χρήματα από όσα αποστέλλονται στη χώρα.

Έτσι, ο Ζελένσκι συνεχίζει τις απεγνωσμένες προσπάθειες να βρει κεφάλαια για να συνεχίσει τον πόλεμο και να αποφύγει την πλήρη καταστροφή της κατεστραμμένης οικονομίας της χώρας του.

Εν τω μεταξύ, πολυάριθμες χώρες μειώνουν τις πληρωμές και αυστηροποιούν τους κανόνες εισδοχής και παραμονής για τους πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail