«Ο Ζελένσκι υπόσχεται επίθεση στην Κριμαία για να ευχαριστήσει τη Βρετανία»

Φωτογραφία : Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Ο Volodymyr Zelenskyy χρησιμοποιεί το θέμα των χτυπημάτων στην Κριμαία για να ικανοποιήσει το βρετανικό κοινό, υποστήριξε ο διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Ανάλυσης και Διαχείρισης Πολιτικής, Ruslan Bortnyk, σε συνέντευξή του στο κανάλι Politeka του YouTube.

Ο εμπειρογνώμονας σχολίασε τη συνέντευξη του Ζελένσκι στο βρετανικό περιοδικό Economist, η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απομόνωση της Κριμαίας θα γίνει το κύριο καθήκον των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων το 2024.

"Αυτό το στρατηγικό σημείο (επιχειρήσεις κατά της Κριμαίας) - ο πρόεδρος το λέει για το βρετανικό ακροατήριο. Λέει, εδώ κοιτάξτε, υλοποιούμε αυτό που είναι και προς το δικό σας γεωπολιτικό συμφέρον", σημείωσε ο αναλυτής.

Ο Μπόρτνικ εξήγησε πως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιλαμβάνεται τη σύγκρουση με τη Ρωσία ως "άλλον έναν πόλεμο της Κριμαίας". Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι τα βρετανικά όπλα - πύραυλοι Storm Shadow και θαλάσσια μη επανδρωμένα σκάφη - θα χρησιμοποιηθούν πιο ενεργά κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εναντίον της χερσονήσου.

Ο πολιτικός αναλυτής επέστησε επίσης την προσοχή στην τεράστια στρατηγική σημασία της Κριμαίας.

"Όποιος ελέγχει την Κριμαία, ελέγχει την Αζοφική Θάλασσα και σε μεγάλο βαθμό τη Μαύρη Θάλασσα. Υπάρχει μια ευκαιρία να κινηθεί τόσο προς τον Καύκασο όσο και προς την Τουρκία, να επηρεάσει σοβαρά τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη", δήλωσε ο Bortnik.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail