Οι κάποτε μεγάλες πόλεις της Αμερικής μετατρέπονται σε ανοιχτούς υπονόμους

Μια φορά κι έναν καιρό, οι πόλεις της Αμερικής ήταν όμορφες, καθαρές και τις ζήλευε όλος ο κόσμος. Αλλά τώρα ο υπόλοιπος κόσμος γελάει κυριολεκτικά με το πόσο άσχημα έχουν εκφυλιστεί. Ένα εκπληκτικό κύμα εγκληματικότητας σε εθνικό επίπεδο συνδυάστηκε με τη μεγαλύτερη κρίση αστέγων στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη κρίση ναρκωτικών στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ και τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ για να δημιουργήσει απολύτως άθλιες συνθήκες στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων μας. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Για παράδειγμα, εάν βρείτε ένα πλαστικό κύπελλο στο έδαφος στη Νέα Υόρκη, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε προσεκτικά τι υπάρχει μέσα πριν αποφασίσετε να το σηκώσετε. Τα παρακάτω προέρχονται από τη New York Post:

«Υπήρχε ένα φλιτζάνι με αυτό που νόμιζα ότι ήταν η πεταμένη ζεστή σοκολάτα κάποιου που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ζεστή σοκολάτα», είπε ο οδοκαθαριστής John Cashvan.

«Τις πιο ζεστές μέρες, μπορεί να μυρίζει σαν τουαλέτα εδώ — και όχι σαν καλοδιατηρημένη τουαλέτα».

Την περασμένη εβδομάδα, ντόπιοι και εθελοντές είπαν ότι εντόπισαν κύπελλα γεμάτα ούρα γύρω από την είσοδο του πάρκου κοντά στο πρώην σχολείο, μαζί με κόπρανα σε μέγεθος ανθρώπου σε κρεβάτια δέντρων και ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

«Οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να κατουρήσουν σε πλαστικά κύπελλα και όχι στο έδαφος και τα αφήνουν στα σκαλιά της πόρτας των ανθρώπων», είπε ο επί χρόνια κάτοικος Garrett Rosso, 64 ετών, ο οποίος είπε πως εντόπισε δώδεκα φλιτζάνια γεμάτα με ούρα.

Ένας μετανάστης δεν είχε κανένα πρόβλημα να ουρήσει στο ύπαιθρο σε ένα δέντρο το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς η The Post ερευνούσε την σκηνή.

Οι αρχές στο Big Apple έχουν ξεμείνει από χώρους για να βάλουν όλους τους ανθρώπους που έχουν πλημμυρίσει στην πόλη.

Και κάθε μέρα φτάνουν κι άλλοι.

Φυσικά τα ίδια πράγματα θα μπορούσαν να ειπωθούν για το Λος Άντζελες.

Σε αυτό το σημείο τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που ακόμη και η Λεωφόρος της Δόξας του Χόλιγουντ «έχει κατακλυστεί από αστέγους και βίαιο έγκλημα»:

Το Hollywood Walk of Fame έχει κατακλυστεί από αστέγους και βίαιο έγκλημα, αφήνοντας τους τουρίστες και τους ντόπιους να αισθάνονται ανασφαλείς.

Το εμβληματικό ορόσημο του Λος Άντζελες, κάποτε η επιτομή της λάμψης και της αίγλης, απογοητεύει τους επισκέπτες με τα βρώμικα πεζοδρόμιά του και απωθεί τους ντόπιους που έχουν υποστεί βίαιες επιθέσεις.

Πριν από δεκαετίες, οι δρόμοι του Λος Άντζελες ήταν πολύ ασφαλείς και πολύ καθαροί.

Αλλά τώρα, αν περιπλανηθείτε στους δρόμους του Λος Άντζελες μόνοι σας, βάζετε κυριολεκτικά τη ζωή σας σε κίνδυνο:

Μια ντόπια, η Amy Michele, είπε ότι δέχθηκε μπουνιά στο πρόσωπο όταν έτρεχε για δουλειές στη λεωφόρο.

«Έχω δει ανθρώπους με μαχαίρια να κόβουν τον αέρα μπροστά τους ελπίζοντας να πάρουν κάποιον που θα περάσει από εκεί», είπε σε ένα βίντεο του TikTok προειδοποιώντας τους άλλους.

«Έχω δει ανθρώπους να πουλάνε ναρκωτικά από το πίσω μέρος ενός φορτηγού.

«Έχω δει μια κατάσταση ομηρίας σε ένα από τα συγκροτήματα διαμερισμάτων στη λεωφόρο Hollywood.

«Με χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού ένας άστεγος», πρόσθεσε.

Σε αυτό το στάδιο, σχεδόν ολόκληρη η πόλη γίνεται σαν το Skid Row.

Το Λος Άντζελες είναι μια εξαιρετικά βρώμικη πόλη και όλη αυτή η βρωμιά έχει προκαλέσει μια τεράστια έκρηξη στον πληθυσμό των αρουραίων.

Αλλά το Λος Άντζελες δεν είναι «η πιο βαρετή πόλη» στην Αμερική. Για ένατη συνεχή χρονιά, το Σικάγο κατακτά αυτόν τον τίτλο:

Η Orkin Pest Control ανακήρυξε το Σικάγο ως την Πιο Ράτι Πόλη για ένατη συνεχή χρονιά. Το Λος Άντζελες ακολουθεί το Σικάγο στη δεύτερη θέση και η Νέα Υόρκη τερματίζει στην τρίτη θέση.

Περισσότερο από το 80 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ ζει σε αστικές περιοχές, και έτσι αυτό που συμβαίνει στις πόλεις μας αντικατοπτρίζει πραγματικά αυτό που συμβαίνει στη χώρα ως σύνολο.

Στο Όκλαντ, η κλοπή αυτοκινήτων έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50 τοις εκατό κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, και υπάρχει ένα τετραγωνικό μίλι κοντά στο αεροδρόμιο που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για το πόσο παράνομο είναι.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία βενζινάδικα όπου οι εγκληματίες κλέβουν από ενοικιαζόμενα οχήματα δεκάδες φορές την ημέρα και η αστυνομία φαίνεται αδύναμη να κάνει οτιδήποτε γι' αυτό:

Λιγότερο από ένα μίλι μακριά από το Chevron, ένα βενζινάδικο της Shell στο Hegenberger Road μαστίζεται επίσης από κλοπές. Περίπου πεντακόσια μέτρα από τη Shell, ένα άλλο της Chevron είναι ένα άλλο hotspot. Και δίπλα σε αυτό, χτυπιέται καθημερινά το πάρκινγκ ενός In-N-Out Burger.

Η αστυνομία λέει ότι οι εγκληματίες, οι οποίοι λειτουργούν σε καλά οργανωμένες ομάδες, ακολουθούν τον ίδιο οδηγό: ένας παρατηρητής παρακολουθεί στόχους, συνήθως ενοικιαζόμενα οχήματα που κατευθύνονται προς ή από το αεροδρόμιο, καθώς πάνε στα βενζινάδικα.

Στη συνέχεια ειδοποιούν τους συνεργούς, οι οποίοι επιβιβάζονται σε ένα όχημα όταν οι στόχοι αρχίζουν να αντλούν καύσιμα. Συχνά, σπάνε ένα πίσω τζάμι ή ανοίγουν το πορτμπαγκάζ ξεκλείδωτων οχημάτων πριν φύγουν με αποσκευές και τιμαλφή. Οι κλοπές διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα.

Η κατάσταση αυτή χάρισε στη Shell το παρατσούκλι «το πιο επικίνδυνο βενζινάδικο της Αμερικής». Οι δύο τοποθεσίες της Chevron είναι επίσης κορυφαίοι διεκδικητές για τον ανεπιθύμητο τίτλο.

Υπάρχει αστυνομία που περιπολεί την περιοχή, αλλά τους απαγορεύεται να κυνηγήσουν μη βίαιους εγκληματίες, και έτσι οι κλέφτες γνωρίζουν ότι θα μπορέσουν να ξεφύγουν αν τραπούν γρήγορα σε φυγή:

Αλλά ο αστυνομικός, ο οποίος πήρε μια βάρδια για υπερωρίες για να παρακολουθεί και να λειτουργεί αποτρεπτικά, δεν αναφερόταν μόνο στην επιδημία κλοπής όταν έκανε την εντυπωσιακά ωμή εκτίμηση.

Αναφερόταν, σύμφωνα με τα λόγια του, στις «περιοριστικές» πολιτικές που υιοθέτησαν οι νομοθέτες των πόλεων και των πολιτειών, πράγμα που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν καν να καταδιώξουν τους κλέφτες, επειδή η κλοπή συντριβής και αρπαγής είναι ένα «μη βίαιο έγκλημα».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μια καταδίωξη με αυτοκίνητο για μη βίαιο έγκλημα», είπε στην DailyMail.com από τη θέση του καταδρομικού της αστυνομίας. «Μπορώ να πάω πίσω από τα αυτοκίνητα και να προσπαθήσω να ανάψω τα φώτα μου, αλλά γιατί να σταματήσουν;»

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να μην επισκεφτείτε το Όκλαντ.

Αλλά φυσικά οι περισσότερες από τις άλλες μεγάλες πόλεις μας δεν είναι πολύ καλύτερες.

Στο Ντένβερ, τόσοι πολλοί μετανάστες έχουν ξεχυθεί στην πόλη που το κύριο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης:

Η μεταναστευτική κρίση στο Ντένβερ έχει βυθίσει στο κόκκινο το κεντρικό δημόσιο νοσοκομείο της πόλης, αφού οι ασθενείς έλαβαν 136 εκατομμύρια δολάρια για θεραπεία που δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Το Denver Health έχασε 2 εκατομμύρια δολάρια το 2022 - αλλά αυτό μειώθηκε σημαντικά από μια ένεση μετρητών 20 εκατομμυρίων δολαρίων από το κράτος.

Το 2022, το νοσοκομειακό σύστημα έχασε 35 εκατομμύρια δολάρια, με τα αφεντικά να προειδοποιούν για «τρομερές συνέπειες» για το νοσοκομείο εάν το 2024 είναι τόσο κακό με τα δύο προηγούμενα.

Οι πόλεις μας ήταν ήδη γεμάτες με ορδές εξαιρετικά απελπισμένων ανθρώπων, αλλά τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί μας επέτρεψαν σε εκατομμύρια άλλους να εισέλθουν σε αυτή τη χώρα.

Τώρα ζούμε σε μια μόνιμη ατμόσφαιρα ανομίας και η κοινωνία μας είναι απολύτως γεμάτη αρπακτικά.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, με τρόμο διάβασα τι έκαναν επτά από αυτά τα αρπακτικά σε δύο παιδιά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Χιούστον του Τέξας:

Ελάχιστα πράγματα με σοκάρουν σε αυτήν την εποχή του εξτρεμισμού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του τρόμου με ζωντανή ροή και της διεθνούς μονιμότητας.

Αλλά ο τίτλος της προηγούμενης εβδομάδας ανάγκασε πραγματικά τη χολή να ανέβει στο λαιμό μου:

Επτά άνδρες από το Τέξας βιντεοσκοπήθηκαν να βιάζουν ομαδικά δύο νήπια σε ένα μπάνιο του εμπορικού κέντρου Galleria του Χιούστον.

Αρρωστημένο, απερίγραπτο κακό.

Ένας 29χρονος εργαζόμενος σε εμπορικό κέντρο, ο Άρθουρ Έκτορ Φερνάντεθ, αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος «αρχηγός» και συνελήφθη το Δεκέμβριο, κατηγορούμενος για επίθεση. Οι συνεργοί του δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Αυτό έχει γίνει η Αμερική.

Αυτή η ιστορία στην πραγματικότητα δεν έμεινε στον κύκλο των ειδήσεων για πολύ καιρό, επειδή κάτι τέτοιο έχει γίνει πολύ συνηθισμένο στην κοινωνία μας.

Η αλήθεια είναι πω; ο ιστός του πολιτισμού μας πραγματικά διαλύεται στις ραφές γύρω μας και βρισκόμαστε πραγματικά στο χείλος της κοινωνικής κατάρρευσης.

Πιστεύω ότι το 2024 θα είναι η πιο χαοτική χρονιά που έχει δει ποτέ κάποιος από εμάς, και πιστεύω πως τα χρόνια μετά το 2024 θα είναι ακόμα πιο χαοτικά.

Αν είχαμε κάνει πολύ διαφορετικές επιλογές ως κοινωνία, θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

Αλλά τώρα οι πόλεις μας μετατρέπονται σε ανοιχτούς υπονόμους και ολόκληρο το έθνος μας γίνεται λίγο πιο άνομο κάθε μέρα που περνάει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail