Το πρόβλημα με τον ισραηλινό στρατό

Το Ισραήλ απολαμβάνει μια αδικαιολόγητη φήμη ως εξαιρετική στρατιωτική δύναμη. Η πραγματικότητα της στρατιωτικής ετοιμότητας του Ισραήλ αποκαλύπτεται καθώς αγωνίζεται να αποκτήσει τον έλεγχο της Γάζας. Το Ισραήλ βασίζεται στην αεροπορία του για να διεξάγει ανελέητους βομβαρδισμούς σε μη στρατιωτικές περιοχές, ενώ οι χερσαίες δυνάμεις του συναντούν σθεναρή αντίσταση από Παλαιστίνιους μαχητές.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το μεγάλο πρόβλημα του Ισραήλ είναι ότι βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εφεδρικές δυνάμεις. Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στις ηλικίες και τους βαθμούς ορισμένων πρόσφατων στρατιωτών των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής που σκοτώθηκαν σε δράση στη Γάζα. Είναι αρκετά αποκαλυπτικό:

☠️ Επιλοχίας David Bogdanovskyi, 19 ετών, του 603ου Τάγματος Μηχανικού Μάχης του Σώματος Μηχανικού.

☠️ Επιλοχίας Orel Bashan, 20 ετών, του 603ου Τάγματος Μηχανικού Μάχης.

☠️ Επιλοχίας Gal Hershko, 20 ετών, διοικητής διμοιρίας στο 603ο Τάγμα Μηχανικού Μάχης του Σώματος Μηχανικού.

☠️ Επιλοχίας Itamar Shemen, 21 ετών, παραϊατρικό προσωπικό της 36ης Μεραρχίας.

☠️ Αρχιλοχίας (ε.α.) Nadav Issachar Farhi, 30 ετών, ιατρός μάχης στο 7810ο τάγμα της ταξιαρχίας Yiftah.

☠️ Αρχιλοχίας Eliyahu Meir Ohana, 28 ετών, του 7810ου τάγματος της ταξιαρχίας Yiftah.

☠️ Λοχίας Elyassaf Shoshan, 23 ετών, του 6646ου τάγματος της 646ης ταξιαρχίας.

☠️ Λοχίας Ohad Ashur, 23 ετών, του 6646ου Τάγματος της 646ης Ταξιαρχίας.

☠️ Επιλοχίας Roy Elias, 21 ετών, του 603ου Τάγματος Μηχανικού Μάχης του Σώματος Μηχανικού.

Μετράω πέντε υπαξιωματικούς που είναι 21 ετών και νεότεροι. Τι; !!!! Σκεφτείτε αυτό. Για να φτάσει ένας στρατιώτης στο βαθμό του Επιλοχία στο Στρατό των ΗΠΑ δεν προάγεται σε αυτόν το βαθμό παρά μόνο όταν έχει υπηρετήσει 6 με 8 χρόνια. 

Τι είναι ο Επιλοχίας;

Ο επιλοχίας στο στρατό είναι ένας υπαξιωματικός που επιβλέπει και καθοδηγεί μια ομάδα στρατιωτών. Είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση ότι η ομάδα του είναι εκπαιδευμένη, εξοπλισμένη και έτοιμη να εκτελέσει τις αποστολές που της έχουν ανατεθεί. Οι επιλοχίες παρέχουν επίσης καθοδήγηση και καθοδήγηση στους υφισταμένους τους και μπορεί να είναι υπεύθυνοι για διοικητικά καθήκοντα, όπως η τήρηση αρχείων προσωπικού και η διαχείριση εξοπλισμού. Αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καταρτισμένοι στον τομέα της ειδικότητάς τους και να μπορούν να λαμβάνουν γρήγορες αποφάσεις υπό πίεση. Οι επιλοχίες μπορεί επίσης να κληθούν να υπηρετήσουν ως σύμβουλοι σε ανώτερους αξιωματικούς.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένας τύπος μεταξύ 19 και 21 ετών να έχει τα προσόντα να εκπαιδεύσει, να εξοπλίσει και να οδηγήσει μια ομάδα στρατιωτών σε μάχη. Αυτό δεν είναι αστείο. Η ανάπτυξη ικανών υπαξιωματικών (ή αλλιώς υπαξιωματικών), π.χ. ενός Επιλοχία, απαιτεί χρόνο στην υπηρεσία. Ξεκινάς κάνοντας τη δουλειά του οπλίτη και στη συνέχεια εξελίσσεσαι σε δεκανέα. Ως δεκανέας μαθαίνεις πώς να ηγείσαι μιας μικρής ομάδας οπλιτών. Αν τα πας καλά σε αυτή τη δουλειά, μπορείς να προαχθείς σε λοχία, όπου αναλαμβάνεις να καθοδηγείς οπλίτες και δεκανείς. Τουλάχιστον έτσι αναπτύσσει ο αμερικανικός στρατός, με όλα τα λάθη και τις ελλείψεις του, ηγέτες μάχης.

Όπως μπορείτε να δείτε από τον παραπάνω κατάλογο, το Ισραήλ δίνει τίτλους σε ανθρώπους που δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία για να κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους. Αυτός είναι ένας λόγος που ο ισραηλινός στρατός αγωνίζεται στο έδαφος. Έχουν Επιλοχίες με εμπειρία μόνο ενός ή δύο ετών, και μεγάλο μέρος της εμπειρίας αποτελείται από ασκήσεις του Σαββατοκύριακου ή μια ή δύο εβδομάδες συγκεντρωτικής εκπαίδευσης. Πρόκειται για νέους άνδρες εντελώς απροετοίμαστους για χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις.

Ένα από τα δυνατά σημεία ενός στρατού με ένα σταθερό, έμπειρο πλήρωμα Λοχιών, ιδιαίτερα Αρχιλοχία και Αρχιλοχία, είναι πως πρόκειται για άνδρες (ή γυναίκες) με τουλάχιστον 15 χρόνια στρατιωτικής εμπειρίας. Οι ανώτεροι Λοχίες διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των νεοεκλεγμένων Ανθυπολοχαγών και Λοχαγών. Το γεγονός ότι κάποιος διορίζεται ως Ανθυπολοχαγός μετά την αποφοίτησή του από το West Point ή το Στρατιωτικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια δε σημαίνει ότι αυτός ο νέος αξιωματικός έχει ιδέα για το πώς να ηγείται ανδρών στη μάχη. Αυτό έρχεται με την εμπειρία από την παρακολούθηση ανώτερων υπαξιωματικών και αξιωματικών που είναι έμπειροι. Και οι εννέα από τους Ισραηλινούς νεκρούς που αναφέρονται παραπάνω δε θα μπορούσαν να κατέχουν αυτούς τους βαθμούς αν βρίσκονταν σε οποιαδήποτε μονάδα του στρατού του ΝΑΤΟ.

Ο Master Sgt. (res.) Eliyahu Meir Ohana, ηλικίας 28 ετών, κατέχει ένα βαθμό που, στον αμερικανικό στρατό, κατέχει ένας στρατιώτης με τουλάχιστον 20 χρόνια εμπειρίας. Το νεαρό της ηλικίας και η απειρία των Ισραηλινών υπαξιωματικών συμβάλλει στην εξήγηση των αναφορών πως οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν και σκοτώνουν άοπλους πολίτες. Είναι νέοι, άπειροι και στερούνται της ωριμότητας που συνήθως περιμένει κανείς από έναν Επιλοχία ή Αρχιλοχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail