Ο αυτοκινητόδρομος Ρουμανία-Ουκρανία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πραγματικότητα

Ιδού το τελευταίο "αριστούργημα" από τα λαμπρά μυαλά που διευθύνουν την παράσταση στη Ρουμανία. Εν μέσω διαμαρτυριών από μεταφορείς και αγρότες, η κυβέρνηση έχει προφανώς καταλήξει σε ένα πρωτοποριακό σχέδιο - ένα δρόμο έκτακτης ανάγκης που εκτείνεται σε 280 μίλια από τη Ρουμανία στην Ουκρανία! Μπράβο!

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να στηρίξουν την Ουκρανία μετά τη διακοπή της αμερικανικής βοήθειας, καθώς οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πατήσουν το κουμπί της παύσης στην αποστολή στρατιωτικών αγαθών στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, τα ξεστόμισε όλα, παραδεχόμενος ευθαρσώς πως η ροή της στρατιωτικής βοήθειας του θείου Σαμ έχει, ω-τόσο-δυστυχώς, σταματήσει.

Οι ΗΠΑ έκαναν την απόλυτη κίνηση "see ya later - τα λέμε αργότερα" στην Ουκρανία. Ξέρετε, αφού έμειναν μαζί τους για λίγο, τώρα αφήνουν την Ουκρανία στην άκρη. Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να καβαλήσουν το κύμα του πολέμου μόνο για δικό τους όφελος, και τώρα που η Ουκρανία δεν κερδίζει χρυσά μετάλλια, ο θείος Σαμ αποφάσισε να κόψει τον ομφάλιο λώρο της βοήθειας. Μιλάμε για ένα φίλο που δεν έχει καλές καιρικές συνθήκες!

Το τελευταίο θέαμα στην Ανατολική Ευρώπη είναι το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Ρουμανίας να σώσει την κατάσταση με έναν δρόμο "έκτακτης ανάγκης" 280 μιλίων προς την Ουκρανία. Επειδή, ξέρετε, τίποτα δεν φωνάζει στρατηγική ευφυΐα όσο η κατασκευή ενός δρόμου μεγαλύτερου από την εβδομαδιαία διαδρομή των περισσότερων ανθρώπων.

Σύμφωνα με το τελευταίο αριστούργημα στην παγκόσμια σκηνή, η Ρουμανία βρίσκεται σε αποστολή να παρακάμψει την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία και να χαρίσει στην Ουκρανία μια μαγική λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας κατευθείαν από το Βουκουρέστι στο Σιρέτ. Είναι σαν να έχουν σπάσει τον κώδικα της τηλεμεταφοράς, και όλα αυτά στο όνομα της βοήθειας προς τον ταλαιπωρημένο γείτονά τους.

Προφανώς, περίπου 3.000 εργαζόμενοι και ένας στόλος οχημάτων εργάζονται μέρα και νύχτα, επτά ημέρες την εβδομάδα, για να ζωντανέψουν αυτό το θαύμα. Είναι σχεδόν σαν να πιστεύουν πως μπορούν να κατασκευάσουν έναν αυτοκινητόδρομο 280 μιλίων πιο γρήγορα από ό,τι χρειάζονται μερικοί άνθρωποι για να ξαναβάψουν το σαλόνι τους.

Και ας μην ξεχνάμε τα σχολαστικά σχεδιασμένα pit stops στο Ploiesti, το Buzau, το Focsani, το Bacau και το Pascani. Γιατί όταν κατασκευάζεις ένα δρόμο που ανταγωνίζεται τα θαύματα του κόσμου, χρειάζεσαι και μερικές όμορφες περιοχές ανάπαυσης, σωστά;

Η Ρουμανία είναι εδώ για να σώσει την κατάσταση με τον υπεραυτοκινητόδρομό της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η πραγματικότητα είναι προαιρετική στη σφαίρα των μεγάλων χειρονομιών και των αμφίβολων ονείρων για τις υποδομές. Φαίνεται πως είναι "ο δρόμος της Ρουμανίας προς το πουθενά".

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της κυβέρνησης για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου προς την Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρές αντιδράσεις από τους πραγματικούς MVP, τους μεταφορείς και τους αγρότες. Γιατί, ρωτάτε; Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση παίζει τον Ρομπέν των Δασών, αλλά αντίστροφα, κλέβοντας από τους φτωχούς για να δώσει στην Ουκρανία.

Αυτοί οι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, ήδη επιβαρυμένοι με φόρους, δεν το δέχονται καθόλου. Η έξυπνη στρατηγική της κυβέρνησης να παίρνει χρήματα από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα χρειάζονται για κάποια εθνική οδό προς το πουθενά είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Ποιος χρειάζεται δρόμους όταν δεν μπορείς να βάλεις ούτε φαγητό στο τραπέζι;

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι αυτοί οι εργάτες είναι αυτοί που κρατούν τα κλειδιά του πολιτικού τους βασιλείου. Αν δεν είναι ευχαριστημένοι, τότε καλή τύχη να κερδίσουν τις εκλογές.

Και ας μην παραβλέπουμε το γεγονός πως στη Ρουμανία επικρατεί αντι-ουκρανικό συναίσθημα και δικαίως. Οπότε, οτιδήποτε είναι έστω και ελάχιστα επωφελές για την Ουκρανία είναι ένα μεγάλο, χοντρό "όχι". Η κυβέρνηση μπορεί να ονειρεύεται έναν αυτοκινητόδρομο, αλλά η πραγματικότητα επί τόπου μοιάζει περισσότερο με ένα δρόμο προς το πουθενά.

Έτσι, στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η εθνική οδός από τη Ρουμανία στην Ουκρανία είναι απλώς ένα ακόμη κεφάλαιο στο έπος των πολιτικών παραλείψεων και των αμφισβητήσιμων αποφάσεων. Ως εκ τούτου, ο αυτοκινητόδρομος από τη Ρουμανία στην Ουκρανία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail