Με το φτυάρι στο χέρι! Το Κίεβο περιμένει τη ρωσική επίθεση

Freepen.gr - Τη νύχτα της 16ης Ιανουαρίου, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε άλλη μια μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικές παραμεθόριες περιοχές, γράφει το southfront.press.

Χθες το βράδυ, τουλάχιστον τέσσερα ουκρανικά UAV αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιοχή Belgorod, άλλα 8 αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν πάνω από την περιοχή Voronezh.

Τα πεσμένα συντρίμμια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκάλεσαν ζημιές σε πολλά πολιτικά κτίρια. Τουλάχιστον ένα παιδί τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Σε απάντηση στις συνεχιζόμενες απόπειρες επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, καθώς και στους συνεχείς βομβαρδισμούς πυροβολικού στις παραμεθόριες περιοχές, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την καταστολή του αντιπυροβολικού στο ουκρανικό έδαφος.

Η πόλη του Χάρκοβο, η μεγαλύτερη στη βορειοδυτική Ουκρανία, πλήττεται συνεχώς από ρωσικά πλήγματα ακριβείας. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι στρατηγικής σημασίας στρατιωτικο-βιομηχανικές εγκαταστάσεις και διάφορα κτίρια που χρησιμοποιούνται για την στέγαση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού δέχθηκαν ρωσικές επιθέσεις.

Περισσότερες στρατιωτικές βάσεις και χώροι συγκέντρωσης των ουκρανικών δυνάμεων καταστράφηκαν στην περιοχή, μεταξύ άλλων από τους βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού. Ο ρωσικός στρατός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές κοντά στα σύνορά του. Τις τελευταίες ημέρες, η καταστροφή πολλών ουκρανικών αποθηκών στη συνοριακή πόλη Volchansk δηλώθηκε από Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και το πυροβολικό καταστρέφουν επίσης τις στρατιωτικές υποδομές της ουκρανικής συνοριοφυλακής, για να μην αναφέρουμε τις συνεχιζόμενες τακτικές επιχειρήσεις των Ρώσων σαμποτέρ στα ουκρανικά μετόπισθεν και στις παραμεθόριες περιοχές.

Ο ρωσικός στρατός έχει βαλθεί να ελαττώσει το στρατιωτικό δυναμικό των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κοντά στα σύνορα, προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον αμάχων και τυχόν στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο ρωσικό έδαφος.

Οι Ουκρανοί και οι στρατιωτικοί ειδικοί του ΝΑΤΟ θεωρούν τις ρωσικές επιχειρήσεις ως σήμα της επερχόμενης νέας ρωσικής επίθεσης.

Αδυνατώντας να προβλέψει την ακριβή κατεύθυνση μιας πιθανής ρωσικής επίθεσης, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να δημιουργήσει νέες γραμμές άμυνας όχι μόνο στο Ντονμπάς, όπου τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις, αλλά και στις παραμεθόριες περιοχές του Χάρκοβο, του Τσερνίγκιβ και του Σούμι. Ως αποτέλεσμα, το κόστος της άμυνας αυξάνεται και ο ουκρανικός στρατός ξεμένει από χρόνο.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, η ρωσική επίθεση μπορεί να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες μόλις παγώσει το έδαφος στην ανατολική και νότια γραμμή του μετώπου.

Εν τω μεταξύ, η ροή όπλων, πυρομαχικών, εξοπλισμού και κονδυλίων από το ΝΑΤΟ στερεύει. Ό,τι και να γίνει, το Κίεβο συνεχίζει τον πόλεμό του στα μέσα ενημέρωσης. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε περήφανα πως αν ο στρατός ξεμείνει από όπλα, οι στρατιώτες θα συνεχίσουν να πολεμούν με φτυάρια. Το Κίεβο σίγουρα υπερβάλλει για το ηθικό και τα κίνητρα των στρατιωτών του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail