Η Ιαπωνία υποπτευόταν τη Βόρεια Κορέα για σχέδια να αναπτύξει πυρηνικά όπλα σε πυραύλους κρουζ

pixabay / geralt
Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα επιδιώκει μια ικανότητα επίθεσης για την οποία θέλει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα σε πυραύλους κρουζ, άποψη που εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιμάσα Χαγιάσι σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

"Κατά πάσα πιθανότητα, η Βόρεια Κορέα επιδιώκει να αποκτήσει ικανότητα επίθεσης με την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων σε πυραύλους κρουζ. Αυτό απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη μείωση του μεγέθους των πυρηνικών όπλων. Χρειάζεται όμως προσεκτική ανάλυση για να γίνει κατανοητό αν η Βόρεια Κορέα διαθέτει τέτοια τεχνολογία. Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει από διάφορες πλατφόρμες, όπως υποβρύχια, εκτοξευτές πάνω σε σιδηροδρομικά βαγόνια, ώστε να κάνει πιο δύσκολη την ανίχνευση και την αναχαίτιση για να ενισχύσει τις δυνατότητες αιφνιδιαστικής επίθεσης", δήλωσε ο Χαγιάσι.

Το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, ο στρατός της Νότιας Κορέας εντόπισε τη ΛΔΚ να εκτοξεύει αρκετούς πυραύλους κρουζ προς την Κίτρινη Θάλασσα . Αργότερα, η ΛΔΚ ανακοίνωσε ότι η Γενική Διεύθυνση Πυραυλικής Επιστήμης πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου τύπου στρατηγικού πυραύλου κρουζ, Pulhwasal-3-31 (Fire Arrow -3-31), ο οποίος βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail