Η Βρετανία είναι ένα κακόγουστο αστείο, ειδικά ο στρατός της

Όταν είδα την είδηση στο τελευταίο podcast του Andrei Martyanov ότι το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας δημοσίευσε μια προκήρυξη για ένα ναύαρχο που θα διευθύνει την υπηρεσία υποβρυχίων της Βρετανίας, σκέφτηκα ότι τον είχε ξεγελάσει η Babylon Bee. Όχι! Ο Andrei, όπως πάντα, είναι στην κορυφή των τελευταίων εξελίξεων. Αρκετά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

    Το Βασιλικό Ναυτικό αναγκάστηκε να προκηρύξει μια κορυφαία θέση εργασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται ως "εντελώς ντροπιαστική" από στρατιωτικές πηγές.

Οι επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού ανάρτησαν την αγγελία για τη θέση του αντιναυάρχου με ετήσιο μισθό 150.000 λιρών στο LinkedIn τον Δεκέμβριο, καθώς προσπαθούσαν να καλύψουν το ρόλο εσωτερικά. . . .

    Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί θα αντικαταστήσει τον υποναύαρχο Σάιμον Άσκουιθ ως διευθυντή υποβρυχίων και θα είναι υπεύθυνος για τις "επιχειρήσεις ελίτ" και την πυρηνική αποτροπή της χώρας.

Το καταλάβατε αυτό; Δεν υπάρχει κανείς σήμερα στο Βασιλικό Ναυτικό που να θεωρείται ικανός και καταρτισμένος να διοικήσει τα υποβρύχια, τα οποία αποτελούν το κύριο σύστημα μεταφοράς των πυρηνικών όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι, κάποιος χαζοχαρούμενος στο Βασιλικό Ναυτικό σκέφτηκε: "Έι, ας δημοσιεύσουμε μια ανακοίνωση στο LinkedIn και ας δούμε τι θα βρούμε".

Με την πρώτη ματιά θα νομίζατε ότι πρόκειται για μια άσχημη φάρσα της ομάδας των Monty Python. Ίσως ο Benny Hill επέστρεψε στη ζωή και αποφάσισε να κοροϊδέψει το Βασιλικό Ναυτικό. Ο παραλογισμός αυτού του γεγονότος όχι μόνο δε χωράει λόγια, αλλά υποχρεώνει κάθε καθαρά σκεπτόμενο αναλυτή να συμπεράνει πως η άλλοτε πανίσχυρη αυτοκρατορική στρατιωτική δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας έχει μετατραπεί σε παράσταση κλόουν.

Υποθέτω ότι πρέπει πλέον να αποδεχτούμε το γεγονός πως το εμβληματικό τραγούδι "Rule, Britannia" είναι καθαρή σάτιρα. Η Βρετανία κυβερνά τα κύματα; Διάολε, η Βρετανία δεν έχει αρκετούς ναυτικούς για να επανδρώσει τον ασήμαντο στόλο της, ο οποίος τείνει να καταρρεύσει.

Σύμφωνα με την Independent (βρετανική εφημερίδα):

    Το Βασιλικό Ναυτικό αναγκάστηκε να παροπλίσει δύο πολεμικά πλοία - το HMS Westminster και το HMS Argyll - επειδή είχε πολύ λίγους ναύτες για να τα επανδρώσει.

Το Βασιλικό Ναυτικό όχι μόνο δεν μπορεί να προσλάβει αρκετούς ναύτες για να επανδρώσει (ή να στελεχώσει) τους σταθμούς μάχης, αλλά αγωνίζεται να κρατήσει τα πλοία του εν πλω και στη θάλασσα. Θυμάστε αυτό από τον Αύγουστο του 2022;

    Το πολεμικό πλοίο HMS Prince of Wales της Βρετανίας αξίας 3 δισεκατομμυρίων λιρών απογυμνώνεται για ανταλλακτικά μετά από μια μεγάλη μηχανική βλάβη πέρυσι.

    Το αεροπλανοφόρο κατέρρευσε μετά από τεχνικά προβλήματα με επίκεντρο τη δεξιά προπέλα τον περασμένο Αύγουστο, τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση μιας προγραμματισμένης από καιρό επίσκεψης στις ΗΠΑ.

    Το περιστατικό, στα ανοικτά των ακτών της νήσου Wight, συνέβη σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το πέρασμα από τον Ατλαντικό.

Η αριστερή προπέλα του πολεμικού πλοίου πρέπει επίσης να αντικατασταθεί, καθώς πάσχει από τα ίδια προβλήματα, σύμφωνα με τη Mail on Sunday.

    Ενώ βρίσκεται σε δεξαμενισμό στην Σκωτία, ορισμένα εξαρτήματα από το HMS Prince of Wales απογυμνώνονται και χρησιμοποιούνται για την αντικατάσταση χαλασμένων εξαρτημάτων στο αδελφό του πλοίο, το HMS Queen Elizabeth.

Όταν ένα πολεμικό ναυτικό δεν μπορεί να συντηρήσει και να επισκευάσει σωστά τα πλοία του, αυτό είναι ένα ναυτικό που βυθίζεται προς τη λήθη. Δεν είναι μόνο το Βασιλικό Ναυτικό που τα έχει κάνει θάλασσα. Ολόκληρος ο βρετανικός στρατός αιμορραγεί από προσωπικό και υφίσταται διψήφιες μειώσεις στις προσλήψεις, σύμφωνα με τον Independent:

Οι προσλήψεις για το Ναυτικό και τους Βασιλικούς Πεζοναύτες μειώθηκαν κατά 22,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ η RAF μειώθηκε κατά σχεδόν 17% και ο Στρατός κατά σχεδόν 15%.

Ας θεσπίσουμε έναν νέο κανόνα - κανένα μέλος του βρετανικού στρατού, του ναυτικού ή της αεροπορίας δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε οποιαδήποτε πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης να σχολιάζει την υποτιθέμενη θλιβερή κατάσταση του ρωσικού στρατού. Να έχετε την αξιοπρέπεια να κρατάτε το στόμα σας κλειστό. Φτιάξτε το δικό σας καταραμένο σπίτι πριν τολμήσετε να διδάξετε άλλους. Αλλά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα.

Γνωρίζετε το όνομα της χώρας που είχε την ηγεσία στην εκπαίδευση των ουκρανικών δυνάμεων για την ατυχή αντεπίθεση τους; Αν μαντέψατε τη Βρετανία, δώστε στον εαυτό σας ένα χρυσό αστέρι. Δεν είναι να απορεί κανείς που οι Ουκρανοί συνετρίβησαν.

Η Βρετανία είναι ένα στρατιωτικό ελαφρύ χαρτί. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι στρατιωτικοί αναλυτές πρέπει να γελούν μέχρι εξάντλησης καθώς παρακολουθούν τον βρετανικό στρατό να χοροπηδάει, προσποιούμενος πως είναι μια τρομερή δύναμη. Δεν είναι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail