Η Σαουδική Αραβία εντάσσεται επίσημα στους BRICS - κρατικά μέσα ενημέρωσης

pixabay / 652234
Freepen.gr - Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη ότι προσχώρησε στην ομάδα BRICS+, με την είδηση να μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση.

Το Ριάντ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την ένταξή του στην ομάδα εδώ και μήνες, με τον υπουργό Εξωτερικών πρίγκιπα Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν να δηλώνει τον περασμένο Αύγουστο πως όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την κίνηση θα αξιολογηθούν πριν ληφθεί η "κατάλληλη απόφαση".

Τότε, ο υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι η ομάδα BRICS ήταν "ένα ευεργετικό και σημαντικό κανάλι" για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών.

Η ομάδα, η οποία μέχρι την 1η Ιανουαρίου περιελάμβανε τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, καλωσόρισε πέντε νέα μέλη την Πρωτοχρονιά. Εκτός από τη Σαουδική Αραβία, περιλαμβάνει πλέον την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ένα άλλο υποψήφιο μέλος, η Αργεντινή, έκανε μια απότομη στροφή στα ενταξιακά της σχέδια μετά τη νίκη του Χαβιέρ Μιλέι στις προεδρικές εκλογές στη χώρα στα τέλη του περασμένου έτους.

Η ομάδα αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αργότερα φέτος, με τη Βενεζουέλα να επιδιώκει να γίνει μόνιμο μέλος στην επόμενη σύνοδο κορυφής στη Ρωσία τον Οκτώβριο του 2024.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail