Πυρκαγιά ξέσπασε σε αμερικανικό bulker που δέχτηκε επίθεση ανοιχτά της Υεμένης

pixabay / mslclicks
Freepen.gr - Ένα αμερικανικό εμπορικό πλοίο δέχτηκε επίθεση στα ανοιχτά της Υεμένης, πιάνοντας φωτιά, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο τη βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey.

Η φωτιά ξέσπασε στο αμπάρι του πλοίου με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ανέφερε η έκθεση. Δεν υπήρξε τραυματισμός και το bulker παρέμεινε αξιόπλο, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Ambrey είπε πως το πλοίο δεν σχετίζεται με προμήθειες αγαθών στο Ισραήλ. Η εταιρεία εκτίμησε ότι το σκάφος θα μπορούσε να είχε γίνει στόχος της οργάνωσης ανταρτών της Υεμένης Ανσάρ Αλλάχ, γνωστών και ως Χούτι, σε αντίποινα για τα πρόσφατα πλήγματα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική υπηρεσία Maritime Trade Operations ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έλαβε μια αναφορά πως ένας πύραυλος έπληξε πλοίο 95 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της πόλης Άντεν στην Υεμένη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail