CNN: Η Σαουδική Αραβία ανέφερε τη λύση της Γάζας ως προϋπόθεση για την εξομάλυνση με το Ισραήλ

pixabay / 652234
Freepen.gr - Η Σαουδική Αραβία δε θα συμφωνήσει να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ χωρίς μια "αξιόπιστη και μη αναστρέψιμη" ειρηνευτική διαδικασία που θα οδηγήσει στην ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, δήλωσε στο CNN ο υπουργός Εξωτερικών του βασιλείου Faisal bin Farhan Al Saud.

"Ο δρόμος προς την πραγματική ειρήνη στην περιοχή, την πραγματική σταθερότητα και την πραγματική ολοκλήρωση που θα αποφέρει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη σε όλους μας, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, περνάει μέσα από <...> μια αξιόπιστη και μη αναστρέψιμη διαδικασία που θα οδηγήσει σε ένα παλαιστινιακό κράτος. Εμείς -όχι μόνο η Σαουδική Αραβία, αλλά οι αραβικές χώρες στο σύνολό τους- είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι να συμμετάσχουμε σε αυτή τη συζήτηση. Ελπίζω πως και οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι, αλλά αυτό εξαρτάται από αυτούς", δήλωσε.

Ερωτηθείς αν τα λεγόμενα σήμαιναν ότι δεν θα υπάρξει ομαλοποίηση χωρίς την εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης, ο υπουργός απάντησε καταφατικά.

"Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να έχουμε τα οφέλη. Οπότε ναι. Χρειαζόμαστε σταθερότητα και η σταθερότητα θα έρθει μόνο με την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail