Ξύνεται η Γερμανία: Ο πρόεδρος του CSU ζήτησε την παράδοση πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία

pixabay / Conmongt
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Γερμανίας Μάρκους Σέντερ ζήτησε τη μεταφορά πυραύλων Taurus στην Ουκρανία για να "αποτρέψει" τη νίκη της Ρωσίας, ανέφερε το T-Online.

Πριν από μια συνεδρίαση των βουλευτών του κόμματος στην Άνω Βαυαρία, ο Σέντερ δήλωσε πως η παράδοση των Taurus θα επέτρεπε δήθεν στο Κίεβο να "αποκρούσει τις συνεχείς επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων". Σύμφωνα με τον πολιτικό, αυτή είναι "η μόνη σοβαρή ευκαιρία για την Ουκρανία να ανακτήσει το θάρρος της και να αποτρέψει τη νίκη των Ρώσων".

Ο κ. Söder δήλωσε ότι η Γερμανία και η ΕΕ αντιμετωπίζουν ένα "πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας" εάν η Ρωσία κερδίσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση και οι ΗΠΑ απομακρυνθούν από την επίλυση διεθνών κρίσεων στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του CSU ζήτησε για άλλη μια φορά την ουσιαστική ανανέωση της Bundeswehr.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail