Daily Mail: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε πόλεμο με ψάρια στη Βρετανία»

Freepen.gr - Μια πιθανή ρωσική απόφαση να απαγορεύσει το ψάρεμα στη Θάλασσα του Μπάρεντς από βρετανικά σκάφη θα μπορούσε να αφήσει τους Βρετανούς κατοίκους χωρίς το εθνικό πιάτο fish and chips, προειδοποιεί η Daily Mail.

«Ένα από τα αγαπημένα πιάτα των Βρετανών (fish and chips) απειλείται λόγω των σχεδίων του Κρεμλίνου να καταγγείλει τη <...> συμφωνία που επιτρέπει στα βρετανικά πλοία να ψαρεύουν στα νερά της ρωσικής Αρκτικής», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το άρθρο, βρετανικές εταιρείες «σε τεράστιες ποσότητες» αλιεύουν εγκλεφίνο και μπακαλιάρο στα ρωσικά χωρικά ύδατα. Μόνο πέρυσι, περισσότεροι από 566 χιλιάδες τόνοι μπακαλιάρου αλιεύτηκαν στη θάλασσα του Μπάρεντς.

Η εφημερίδα υπενθύμισε πως η απόφαση της Ρωσίας θα είναι η απάντηση της Μόσχας στις κυρώσεις του Λονδίνου. Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί φοβούνται ότι οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν το ναυτικό για να διώξουν τα αλιευτικά από τα χωρικά ύδατα.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κήρυξε πόλεμο με ψάρια στη Βρετανία», παραπονέθηκαν οι δημοσιογράφοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail