Γερμανός συνταγματάρχης: Η Ρωσία θα καταστρέψει τα F-16 εάν τα αποκτήσουν οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

Υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας
Freepen.gr - Η Ρωσία θα καταστρέψει τα μαχητικά F-16 εάν η Δύση αποφασίσει να τα προμηθεύσει στην Ουκρανία, δήλωσε ο συνταγματάρχης της Bundeswehr και στρατιωτικός ειδικός Βόλφγκανγκ Ρίχτερ σε συνέντευξή του στη Welt.

"Το F-16 είναι αναποτελεσματικό έναντι πυραύλων κρουζ ή βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από χώρους διαφορετικούς από εκείνους πάνω από τους οποίους πετάει αυτό το μαχητικό. Εννοώ αυτούς που χτυπούν στόχο από βαθιές πίσω περιοχές που βρίσκονται στη Ρωσία Μπορούν επίσης να εκτοξευθούν από τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας», είπε.

Κατά τη γνώμη του, τα μαχητικά F-16 «δενθα γίνουν ένα υπερόπλο» ικανό να αλλάξει το «παιχνίδι» στο πεδίο της μάχης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραλάβουν μαχητικά F-16 το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Όπως είπε μια ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti, ένα από τα κύρια μέσα καταστροφής των μαχητικών F-16 πρώτης γραμμής, τα οποία η Δύση σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία, θα είναι οι πιο προηγμένοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στην αεροπορική άμυνα της κατηγορίας 40N6 S-400.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail