Αντισυνταγματάρχης των ΗΠΑ: Ο ρωσικός στρατός θα ξεκινήσει το κυνήγι των F-16 στην Ουκρανία

РИА Новости / Алексей Майшев
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός θα αρχίσει να κυνηγά δυτικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου αντισυνταγματάρχης Karen Kwiatkowski σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue Works του YouTube.

"Αν πάρεις έναν μικρό αριθμό F-16, βάλεις άπειρους πιλότους σε αυτά και τα στείλεις αμέσως σε μια εξαιρετικά ενεργή εμπόλεμη ζώνη - όπου, παρεμπιπτόντως, θα κυνηγηθούν συγκεκριμένα, παρόλο που θα είναι λίγα σε αριθμό, επειδή αυτά τα μαχητικά είναι ικανά να μεταφέρουν όπλα που μπορούν να πλήξουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος, και οι Ουκρανοί έχουν ήδη δείξει ότι είναι πρόθυμοι να προσπαθήσουν να επεκτείνουν το πεδίο των εχθροπραξιών πέρα από τα αρχικά ρωσικά σύνορα ... Σε γενικές γραμμές, θα κυνηγηθούν", υποστήριξε ο εμπειρογνώμονας.

Σημείωσε επίσης ότι η έλλειψη εμπειρίας των Ουκρανών στη χρήση αμερικανικών αεροσκαφών σε πολεμικές επιχειρήσεις θα επηρεάσει την επιβιωσιμότητά τους σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail