Gold Eagle: Ρωσία "κλέβει" εκατοντάδες τόνους χρυσού από τη Δύση

pixabay / PublicDomainPictures
Freepen.gr - Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν πάντα θετικά για την κατάσταση του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ. Είναι υπερήφανοι που το δολάριο ΗΠΑ εξακολουθεί να θεωρείται το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρονται ως οχυρό αξιοπιστίας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα θέμα που οι Αμερικανοί πολιτικοί και αξιωματούχοι διστάζουν να συζητήσουν. Αυτό είναι ο χρυσός, σημειώνει η έκδοση Gold Eagle (η έκδοση ειδικεύεται σε ειδήσεις και αναλύσεις σχετικά με τις αγορές πολύτιμων μετάλλων).

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών βλέπουν τον χρυσό και το ασήμι ως άμεσους ανταγωνιστές οποιουδήποτε fiat νομίσματος (τα νομίσματα που δεν υποστηρίζονται από κανένα υλικό περιουσιακό στοιχείο, όπως ο χρυσός ή το ασήμι).

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και οι σύμμαχοί τους απαξιώνουν συστηματικά τον χρυσό και το ασήμι για να στηρίξουν έτσι τα fiat νομίσματά τους και να προσελκύσουν νέα δάνεια.

Ενώ οι δυτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως ο χρυσός είναι ένα άχρηστο χρηματοπιστωτικό μέσο, η Ρωσία και η Κίνα ενεργούν αγοράζοντας πολύτιμα μέταλλα, δήλωσε η Gold Eagle.

Η Ρωσία και η Κίνα κατανοούν ότι οι ΗΠΑ θα είναι αδύνατο να αποπληρώσουν το τεράστιο χρέος τους. Η Δύση προσπαθεί να ρίξει τις παγκόσμιες τιμές του χρυσού, ενώ η Ρωσία και η Κίνα εκμεταλλεύονται αυτή την στρατηγική.

Η Μόσχα και το Πεκίνο σχεδιάζουν να στερήσουν από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, τα πολύτιμα μέταλλα. Στην πραγματικότητα κλέβουν αυτούς τους πόρους από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις δυτικές κυβερνήσεις, ιδίως στο πλαίσιο της κάλυψης του χρέους.

Η βασική ιδέα είναι ότι η Ρωσία και η Κίνα συνειδητοποιούν την πραγματική αξία του χρυσού και βλέπουν τα fiat νομίσματα, όπως το δολάριο και το ευρώ, ως "μάρκες πόκερ" που δεν μπορεί κανείς να εξαργυρώσει στο τέλος του παιχνιδιού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail