Η Βόρεια Κορέα δοκιμάζει το υποβρύχιο όπλο επίθεσης Haeil-5-23 με πυρηνική ικανότητα — KCNA

Ramina Zeinalova/TASS
Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όπλο της με πυρηνική ικανότητα Haeil-5-23 ως απάντηση σε μεγάλες κοινές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, μετέδωσε την Παρασκευή το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

«Οι κοινές θαλάσσιες ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν ξανά στα νερά ανοιχτά του νησιού Jeju για τρεις ημέρες από τις 15 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή του αμερικανικού πυρηνικού αεροπλάνου Carl Vinson και του καταδρομικού Princeton Aegis και πολεμικών πλοίων της ιαπωνικής ναυτικής «Self-Defense Force» και του ναυτικού της ROK », είπε το KCNA. «Σε απάντηση σε αυτό, το Ινστιτούτο Υποβρύχιου Συστήματος Όπλων υπό την Ακαδημία Αμυντικών Επιστημών της ΛΔΚ πραγματοποίησε μια σημαντική δοκιμή του υποβρύχιου πυρηνικού του συστήματος «Haeil-5-23» υπό ανάπτυξη στην Ανατολική Θάλασσα [Θάλασσα της Ιαπωνίας] της Κορέας».

Η υποβρύχια αντιπυρηνική στάση της Βόρειας Κορέας «ολοκληρώνεται περαιτέρω και οι διάφορες θαλάσσιες και υποβρύχιες αντιδραστικές της ενέργειες θα συνεχίσουν να αποτρέπουν τους εχθρικούς στρατιωτικούς ελιγμούς των ναυτικών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», αναφέρει η έκθεση.

Στις 23 Μαρτίου 2023, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως είχε δοκιμάσει ένα ρομποτικό υποβρύχιο με πυρηνική ικανότητα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ένα «υπερισχυρό ραδιενεργό τσουνάμι» όταν εκραγεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail