Η Ρωσία θα πλήξει το αντιτορπιλικό HMS Diamond του Ηνωμένου Βασιλείου ως απάντηση για την επίθεση στο λιμάνι της Κριμαίας

Photo: Wikipedia
Το Λονδίνο προειδοποιήθηκε για την "υπερβολική εμπλοκή" του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Μετά την καταστροφή του μεγάλου αποβατικού πλοίου Novocherkassk της Ρωσίας στην Κριμαία, η Ρωσία ενδέχεται να απαντήσει με πλήγμα σε βρετανικό πολεμικό πλοίο. Η Βρετανία θα πληρώσει για την καταστροφή του ρωσικού πολεμικού πλοίου στην Κριμαία

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση με το μεγάλο αποβατικό πλοίο Novocherkassk. Αυτό υποδηλώνει πως η απάντηση της Ρωσίας στην επίθεση θα ακολουθήσει σύντομα.

Ρώσοι αναλυτές πιστεύουν ότι ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο που πραγματοποίησε την επίθεση της 26ης Δεκεμβρίου στο Novocherkassk. Η Ουκρανία χρησιμοποίησε βρετανικούς πυραύλους και χρησιμοποίησε τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλείου στη δορυφορική αναγνώριση και την καθοδήγηση των στόχων. Ο ουκρανικός στρατός δεν είχε παρά να πατήσει το κουμπί.

"Αυτή η τελευταία καταστροφή του πολεμικού ναυτικού του Πούτιν αποδεικνύει ότι όσοι πιστεύουν πως υπάρχει αδιέξοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας κάνουν λάθος. Δεν έχουν παρατηρήσει ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχει καταστραφεί το 20% του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας", έγραψε ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά το χτύπημα στο ρωσικό πολεμικό πλοίο.

Σύμφωνα με τον Shapps, "η κυριαρχία της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα αμφισβητείται πλέον". Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας υποδηλώνουν ότι η Βρετανία πράγματι συμμετείχε στην επίθεση στο λιμάνι της Κριμαίας.

Ο Βρετανός υφυπουργός Ενόπλων Δυνάμεων James Heappey αναφέρθηκε επίσης στην κλίμακα της συμμετοχής της Βρετανίας στις επιθέσεις κατά της Ρωσίας.

Είπε πως το Ηνωμένο Βασίλειο μαθαίνει από τις πληροφορίες που μοιράζεται μαζί του η Ουκρανία. Οι πληροφορίες αυτές περιλαμβάνουν δεδομένα που προέρχονται από παραβιασμένο ρωσικό εξοπλισμό. Οι βρετανικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις αναφορές του ουκρανικού στρατού για να βελτιώσουν τα προϊόντα τους, είπε.

"Η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει συστηματικά ένα συνδυασμό πληροφοριών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που δόθηκαν από τη Δύση για να εξαλείψει τις ρωσικές αποθήκες ανεφοδιασμού και τα αρχηγεία", δήλωσε επίσης ο Heappey.

Η Ρωσία προειδοποίησε νωρίτερα το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του πρεσβευτή της στο Λονδίνο ότι η Βρετανία έχει εμπλακεί "πολύ βαθιά" στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δραματική κλιμάκωση της σύγκρουσης. Η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στη Μόσχα Ντέμπορα Μπρονέρτ κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχέση με τους ισχυρισμούς αυτούς. 

Εν τω μεταξύ, το αντιτορπιλικό HMS Diamond βρίσκεται σε επιφυλακή στην Ερυθρά Θάλασσα

Σύμφωνα με το περιοδικό Fitzroy Magazine, η Ρωσία θα πρέπει να αυξήσει σοβαρά το διακύβευμα του παιχνιδιού.

Η Ρωσία μπορεί να καταστήσει σαφές στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι θα πρέπει να πληρώσει με τον δικό του στόλο τις επιθέσεις κατά της Ρωσίας. Η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει όπλα κατά πλοίων στους αντάρτες Χούτι και αυτοί να τα χρησιμοποιήσουν για να πλήξουν το αντιτορπιλικό Diamond του Βασιλικού Ναυτικού. Το τελευταίο συμμετέχει επί του παρόντος στην επιχείρηση "Guardian of Prosperity" (Φύλακας της Ευημερίας).

Ο πολιτικός επιστήμονας Γιούρι Μπάραντσικ υποστηρίζει αυτή την ιδέα. Προτείνει η Ρωσία να το κάνει μόνη της, να στείλει "δύο MiG-31 ή δύο Tu-22M2/TU-22M2M και να χτυπήσει τους Βρετανούς με δύο πυραύλους Kinzhal".

Ο Baranchik πιστεύει πως η κατάσταση έχει παρατραβήξει, καθώς η Δύση εξασκείται σε πλήγματα κατά του ναυτικού τμήματος της ρωσικής πυρηνικής τριάδας στο Βόρειο Στόλο, λαμβάνοντας υπόψη την ομοιότητα των συνθηκών όσον αφορά το εύρος καταστροφής.

Η κατάσταση με τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας μπορεί να γίνει μόνο πιο περίπλοκη, καθώς η γεωγραφική θέση της Κριμαίας καθιστά δυνατή την παρακολούθηση κάθε κίνησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων από αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ και τον εντοπισμό κάθε ραδιοφωνικού μηνύματος στη χερσόνησο.

Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα ακολουθήσει μέσα στις επόμενες τρεις ή πέντε ημέρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail