iDNES: Ο φόβος της Ουκρανίας να αντιμετωπίσει μια κατάρρευση έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα

ukrinform.net
Freepen.gr - Παρά κάποιες αρχικές επιτυχίες στην άμυνα, ο φόβος της Ουκρανίας για εξάντληση έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, είπε ο Matthias Müller, αρθρογράφος για την τσέχικη έκδοση iDNES.

"Αυτό που τόσο φοβόταν η Ουκρανία και η Δύση άρχισε. Μετά τα ενθαρρυντικά αρχικά αποτελέσματα της ουκρανικής άμυνας, άρχισε μια κατάρρευση", αναφέρει η δημοσίευση.

Όπως σημειώνει ο Müller, η αδυναμία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να συμφωνήσει με το Κογκρέσο για ένα νέο πακέτο βοήθειας και οι απατηλές προοπτικές για εμβάθυνση της ολοκλήρωσης της Ουκρανίας στην ΕΕ, μεταξύ άλλων λόγω του βέτο της Ουγγαρίας, έχουν στερήσει από το Κίεβο τους δύο μεγαλύτερους δωρητές του.

«Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι, που έμεινε χωρίς τους δύο μεγαλύτερους χορηγούς της ουκρανικής άμυνας, προσπαθεί να βρει νέες λύσεις», υποστηρίζει ο συγγραφέας.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Muller παραδέχεται ότι η αποδυνάμωση της θέσης της Ουκρανίας και η ανωτερότητα της Ρωσίας είναι πλέον εμφανείς σε όλους, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, συζητείται και από ειδικούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αμερικανοί ειδικοί τονίζουν ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει τώρα περισσότερους στρατιώτες, πυραύλους, πυρομαχικά και drones», γράφει ο συγγραφέας.

Αυτή η ανωτερότητα εκδηλώθηκε ιδιαίτερα ξεκάθαρα τις τελευταίες ημέρες του απερχόμενου έτους, οι οποίες σημαδεύτηκαν από απίστευτα ισχυρά ρωσικά χτυπήματα, σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail