Κατερρίφθη Il-76 με δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου

Freepen.gr - Στις 24 Ιανουαρίου, ρωσικό μεγάλο στρατιωτικό φορτηγό αεροσκάφος Il-76 συνετρίβη στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Ο πιλότος κατάφερε να απομακρύνει το Il-76 που έπεσε μακριά από τα σπίτια στο χωριό Γιαμπλόνοβο, ενώ το σκάφος συνετρίβη σε ένα χωράφι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε γρήγορα το περιστατικό, αποκαλύπτοντας ότι το αεροσκάφος μετέφερε δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, οι οποίοι θα έπρεπε να ανταλλαγούν στα σύνορα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε:

Το IL-76 συνετρίβη περίπου στις 11.00 ώρα Μόσχας στην περιοχή Μπέλγκοροντ.

Στο Ιλ-76 που έπεσε επέβαιναν 65 αιχμάλωτοι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Μπέλγκοροντ για ανταλλαγή, 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους και 3 συνοδοί.

Επιτροπή της VKS πέταξε στο σημείο συντριβής του Il-76 στην περιοχή Μπέλγκοροντ για να διαπιστώσει τα αίτια της καταστροφής.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τις προκαταρκτικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι το Il-76 μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου.

Η ανταλλαγή 192 με 192 κρατούμενους επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στα σύνορα της περιοχής Μπέλγκοροντ.

Αρχικά τα ουκρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την κατάρριψη του αεροσκάφους από τις ουκρανικές δυνάμεις, ωστόσο όταν έγινε γνωστό ότι μεταφέρονταν Ουκρανοί αιχμάλωτοι προς ανταλλαγή, οι αναρτήσεις είτε κατέβηκαν, είτε τροποποιήθηκαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail