Κάνουν μερικά αληθινά πράγματα σε επίπεδο «Island Of Dr. Moreau» σε μυστικά εργαστήρια σε όλο τον πλανήτη;

pixabay
Πιστεύετε ότι οι επιστήμονες πρέπει να δημιουργούν οντότητες που είναι εν μέρει ανθρώπινες και εν μέρει ζώα; Πιστεύετε πως οι επιστήμονες πρέπει να δημιουργούν εργαστηριακά «συνθετικά» ανθρώπινα έμβρυα που δεν απαιτούν ωάρια ή σπέρμα; Πιστεύετε ότι οι επιστήμονες θα έπρεπε να εκτελούν έρευνα «κέρδους λειτουργίας» για τις πιο θανατηφόρες ασθένειες που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα; 
 
MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Δυστυχώς, όλα αυτά συμβαίνουν ήδη σε μυστικά εργαστήρια σε όλο τον πλανήτη. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με τρελούς επιστήμονες που δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνουν «πράγματα επιπέδου Island of Dr. Moreau», αλλά φυσικά δε θα θέλουν να αναλάβουν καμία ευθύνη εάν τα τρομακτικά πλάσματα και οι ασθένειες που εξαπολύουν στον κόσμο καταλήξουν να προκαλούν τεράστιες προβλήματα.

Αυτή την εβδομάδα, μάθαμε πως μια ομάδα επιστημόνων στην Κίνα κατάφερε να κλωνοποιήσει έναν πίθηκο rhesus και να τον κρατήσει στη ζωή για δύο χρόνια:

Επιστήμονες στην Κίνα ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι κλωνοποίησαν τον πρώτο υγιή πίθηκο rhesus, έναν δίχρονο που ονομάζεται Retro, τροποποιώντας τη διαδικασία που δημιούργησε το πρόβατο Dolly.

Τα πρωτεύοντα θηλαστικά έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολο να κλωνοποιηθούν και οι επιστήμονες ξεπέρασαν χρόνια αποτυχίας αντικαθιστώντας τα κλωνοποιημένα κύτταρα που θα γίνονταν ο πλακούντας με αυτά από ένα φυσιολογικό έμβρυο.

Ελπίζουν πως η νέα τους τεχνική θα οδηγήσει στη δημιουργία πανομοιότυπων πιθήκων rhesus με τους οποίους θα μπορούν να πειραματιστούν για ιατρική έρευνα.

Θα μπορούσε αυτή η τεχνική να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός στρατού πανομοιότυπων κλωνοποιημένων πιθήκων;

Σίγουρα.

Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός στρατού πανομοιότυπων κλωνοποιημένων ανθρώπων;

Ας ελπίσουμε να μην το μάθουμε ποτέ.

Μια άλλη ομάδα ερευνητών στην Κίνα δημιούργησε έναν πίθηκο από δύο ξεχωριστά έμβρυα. Αναφέρεται πως αυτό το βρέφος μαϊμού έχει μια «απόκοσμη πράσινη λάμψη»:

Οι επιστήμονες μόλις πέτυχαν ένα ορόσημο στη βιολογία των βλαστοκυττάρων αφού δημιούργησαν έναν πίθηκο από δύο έμβρυα. Και η απόδειξη του επιτεύγματος, ίσως αγχωτικά, φάνηκε στην απόκοσμη πράσινη λάμψη του βρέφους πρωτεύοντος.

Παρόλο που τα ερευνητικά εργαστήρια έχουν δημιουργήσει τέτοιες «χίμαιρες», ή οργανισμούς με κύτταρα από δύο διαφορετικές πηγές, σε αρουραίους και ποντίκια, η εργασία με τους πιθήκους ήταν πιο δύσκολη λόγω της αυξημένης βιολογικής πολυπλοκότητάς τους και του μεγαλύτερου χρόνου κύησης και ωρίμανσης. Σε προηγούμενες προσπάθειες, οι επιστήμονες δυσκολεύτηκαν να ενσωματώσουν επιτυχώς εγχυμένα βλαστοκύτταρα σε έναν πίθηκο, με λιγότερο από το 5 τοις εκατό του τελικού οργανισμού να έχει αναπτυχθεί από κύτταρα δότη. Στη νέα εργασία, που δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου στο Cell, οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πίθηκο που είχε κατά μέσο όρο περισσότερο από 60 τοις εκατό έκφραση των κυττάρων του δότη σε όλα τα ελεγμένα όργανα.

Θα πρέπει όλοι να ανησυχούμε πολύ όταν διαβάζουμε για πειράματα όπως αυτό.

Αλλά τουλάχιστον τα δύο πρώτα παραδείγματα που μοιράστηκα μαζί σας δεν αφορούσαν ανθρώπινο γενετικό υλικό.

Τον περασμένο Ιούνιο, ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιούργησαν «συνθετικά ανθρώπινα έμβρυα» χωρίς να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινα ωάρια ή ανθρώπινο σπέρμα:

Οι επιστήμονες δημιούργησαν συνθετικά ανθρώπινα έμβρυα χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, σε μια πρωτοποριακή πρόοδο που παρακάμπτει την ανάγκη για ωάρια ή σπέρμα.

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτά τα μοντέλα εμβρύων, που μοιάζουν με εκείνα στα πρώτα στάδια της ανθρώπινης ανάπτυξης, θα μπορούσαν να παρέχουν ένα κρίσιμο παράθυρο για τον αντίκτυπο των γενετικών διαταραχών και τις βιολογικές αιτίες των επαναλαμβανόμενων αποβολών.

Ωστόσο, η εργασία εγείρει επίσης σοβαρά ηθικά και νομικά ζητήματα, καθώς οι οντότητες που αναπτύσσονται στο εργαστήριο δεν εμπίπτουν στην ισχύουσα νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις περισσότερες άλλες χώρες.

Θα μπορούσαν τέτοια έμβρυα να «καλλιεργηθούν» μέχρι την ωρίμανση σε εργαστηριακό περιβάλλον;

Εάν ναι, είναι αυτό κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε βιομηχανική κλίμακα;

Και από την στιγμή που θα εισέλθουν στον κόσμο, τέτοιες οντότητες θα θεωρούνταν ανθρώπινες;

Σε άλλες περιπτώσεις, οι επιστήμονες δημιουργούν στην πραγματικότητα οντότητες που είναι εν μέρει ανθρώπινες και εν μέρει ζώα.

Για παράδειγμα, επιστήμονες στην Κίνα κατάφεραν να αναπτύξουν «νεφρά που περιέχουν ανθρώπινα κύτταρα σε έμβρυα χοίρων», αλλά ορισμένα ανθρώπινα κύτταρα κατέληξαν επίσης στον εγκέφαλο των χοίρων:

Κινέζοι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν νεφρά που περιέχουν ανθρώπινα κύτταρα σε έμβρυα χοίρου, μια παγκόσμια πρώτη που θα μπορούσε κάποια μέρα να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων στη δωρεά οργάνων.

Αλλά η εξέλιξη, που περιγράφεται σε μια μελέτη στο περιοδικό Cell Stem Cell την Πέμπτη, εγείρει ηθικά ζητήματα —ειδικά επειδή ορισμένα ανθρώπινα κύτταρα βρέθηκαν επίσης στον εγκέφαλο των χοίρων, είπαν οι ειδικοί.

Οι ερευνητές από τα Ινστιτούτα Βιοϊατρικής και Υγείας του Guangzhou επικεντρώθηκαν στους νεφρούς επειδή είναι ένα από τα πρώτα όργανα που αναπτύχθηκαν και τα πιο συχνά μεταμοσχευμένα στην ανθρώπινη ιατρική.

Αυτό είναι απλά άρρωστο.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα που είναι ακόμη πιο ανησυχητικό.

Αναφέρεται πως ένα «μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού» που δημιουργήθηκε στην Κίνα μπόρεσε να σκοτώσει το 100% των «εξανθρωπισμένων ποντικών» στα οποία δοκιμάστηκε:

Κινέζοι επιστήμονες έχουν πειραματιστεί με ένα μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού που είναι 100 τοις εκατό θανατηφόρο σε ποντίκια - παρά τις ανησυχίες ότι μια τέτοια έρευνα θα μπορούσε να πυροδοτήσει άλλη μια πανδημία.

Επιστήμονες στο Πεκίνο - οι οποίοι συνδέονται με τον κινεζικό στρατό - κλωνοποίησαν έναν ιό τύπου Covid που βρέθηκε σε παγκολίνους, γνωστό ως GX_P2V, και τον χρησιμοποίησαν για να μολύνουν ποντίκια.

Τα ποντίκια είχαν «ανθρωποποιηθεί», που σημαίνει πως σχεδιάστηκαν για να εκφράζουν μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε ανθρώπους, με στόχο να αξιολογηθεί πώς μπορεί να αντιδράσει ο ιός στους ανθρώπους.

Ναι, αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε.

Γιατί στον κόσμο οι επιστήμονες θα δημιουργούσαν ποτέ ένα τέτοιο μεταλλαγμένο στέλεχος;

Και γιατί να το δοκιμάσουν σε πλάσματα που είναι ως επί το πλείστον ποντίκια, αλλά που είναι και εν μέρει άνθρωποι;

Σύμφωνα με την Daily Mail, κάθε ένα από τα «εξανθρωπισμένα ποντίκια» στα οποία δοκιμάστηκε το στέλεχος ήταν νεκρό μέσα σε 8 ημέρες:

Κάθε τρωκτικό που είχε μολυνθεί από το παθογόνο πέθαινε μέσα σε οκτώ ημέρες, κάτι που οι ερευνητές περιέγραψαν ως «παραδόξως» γρήγορο.

Η ομάδα εξεπλάγη επίσης όταν βρήκε υψηλά επίπεδα ιικού φορτίου στον εγκέφαλο και τα μάτια των ποντικών – υποδηλώνοντας πως ο ιός, παρά το γεγονός ότι σχετίζεται με τον Covid, πολλαπλασιάζεται και εξαπλώνεται στο σώμα με μοναδικό τρόπο.

Αν ξέφευγε κάτι τέτοιο, τι θα γινόταν;

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν τόσες πολλές εικασίες για τη «Ασθένεια Χ» και το WEF σίγουρα δε βοηθάει τα πράγματα καθιστώντας το ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην ετήσια συνάντησή τους.

Και τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο τροφοδοτούν σίγουρα τη μηχανή δημοσιότητας δηλώνοντας ότι η «Ασθένεια Χ» θα μπορούσε ενδεχομένως να σκοτώσει 50 εκατομμύρια ανθρώπους:

Οι παγκόσμιες ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν για μια νέα πανδημία, που ονομάστηκε «Ασθένεια Χ» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που θα μπορούσε να είναι 20 φορές πιο θανατηφόρα από τον Covid-19 και δυνητικά να προκαλέσει 50 εκατομμύρια ζωές. Αυτή η διαφαινόμενη απειλή θα μπορούσε να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή και είναι πιθανό να έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο από τον Covid, ο οποίος ακινητοποίησε τον κόσμο στις αρχές του 2020.

Δε νομίζω πως πρέπει να δίνουμε όνομα σε μια υποθετική ασθένεια και να κάνουμε εικασίες για πιθανά ποσοστά θνησιμότητας.

Αλλά χωρίς αμφιβολία πιστεύω ότι οι εξαιρετικά θανατηφόροι λοιμοί θα είναι πολύ συνηθισμένοι τα επόμενα χρόνια.

Καθώς κοιμάστε απόψε, τρελοί ερευνητές σε όλο τον κόσμο θα εκτελούν εξαιρετικά παράξενα πειράματα σε μερικές από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Και σε πολλές περιπτώσεις, θα προσπαθήσουν σκόπιμα να κάνουν αυτές τις ασθένειες ακόμη πιο θανατηφόρες.

Τέτοια πειράματα είναι πραγματικά μια υπαρξιακή απειλή για όλους μας, και είναι απλώς θέμα χρόνου να συμβούν περισσότερα «ατυχήματα».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail