Τα άρματα μάχης Leopard 2 της Ουκρανίας έχουν σχεδόν όλα καταστραφεί ή υποστεί ζημιά

Bundeswehr / Michel Baldus
Freepen.gr - Από τα 18 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard 2AG που εστάλησαν στην Ουκρανία, μόνο μερικά βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία, ενώ τα υπόλοιπα είτε καταστράφηκαν είτε υπέστησαν βλάβες, σύμφωνα με τον Γερμανό βουλευτή των Πρασίνων Sebastian Schäfer, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα άμυνας του κόμματος, γράφει το rmx.news.

"Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ δύσκολη αυτή τη στιγμή. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα σε όλα τα επίπεδα- η κυβέρνηση και η βιομηχανία καλούνται να κάνουν περισσότερα", έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X. Υπογράμμισε επίσης τη θέση του σε επιστολές προς τη Rheinmetall και τη γαλλική εταιρεία εξοπλισμών Nexter.

Πλάνα από τα κατεστραμμένα άρματα μάχης Leopard που βρίσκονται στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία έχουν μεταδοθεί ευρέως από φιλορωσικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, και άλλες χώρες έχουν στείλει τα Leopard 2 τους σε δράση και δεν ήταν σαφές πόσα από τα άρματα που παρείχε απευθείας η Γερμανία είχαν δει καν δράση.

Μέχρι στιγμής, το όπλο δεν είχε το αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης που ήλπιζαν οι Ουκρανοί. Εν τω μεταξύ, όχι μόνο η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε, αλλά η Ρωσία σημειώνει ακόμη και κέρδη κατά μήκος του μετώπου.

Ο Schäfer είχε επισκεφθεί ένα συνεργείο επισκευών στη Λιθουανία μαζί με τον υπουργό Άμυνας Boris Pistorius (SPD) πριν από τα Χριστούγεννα για να πάρει μια ιδέα για την κατάσταση, και στη συνέχεια ο βουλευτής των Πρασίνων δήλωσε: "Δυστυχώς, είναι σαφές πως μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός από τα παραδοθέντα άρματα μάχης μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί από την Ουκρανία".

Είπε ότι δεν είναι πλέον ετοιμοπόλεμα λόγω ζημιών από τη μάχη, φθοράς και κακοτεχνιών και προσπαθειών επισκευής από τους Ουκρανούς.

"Υπάρχει επίσης προφανώς ένα πρόβλημα το ότι ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί μερικές φορές να επισκευάσει τα άρματα μάχης, γεγονός που οδηγεί στη συνέχεια σε περαιτέρω ζημιές", δήλωσε ο Schäfer, προσθέτοντας πως υπάρχει έλλειψη των απαιτούμενων ανταλλακτικών από τη Γερμανία.

Πρότεινε στους Ουκρανούς να εφαρμόσουν καλύτερη εκπαίδευση για τους μηχανικούς επί τόπου ή να παρέχουν καλύτερες οδηγίες. Η δαπανηρή μεταφορά των κατεστραμμένων αρμάτων δεν είναι επίσης μερικές φορές η καλύτερη λύση.

Ο Schäfer επέμεινε πως θα πρέπει να εισρεύσει περισσότερη βοήθεια και όπλα στην Ουκρανία για να τη βοηθήσουν να κερδίσει την πολεμική προσπάθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail