Στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραδοθεί ελάχιστα άρματα μάχης Leopard 2A6

RIA Novosti / Igor Zarembo
Freepen.gr - Στην Ουκρανία, χρησιμοποιείται μόνο ένας μικρός αριθμός αρμάτων μάχης Leopard 2 της σύγχρονης τροποποίησης Α6, καθώς οι ανεξάρτητες προσπάθειες των Ουκρανών να τα επισκευάσουν καταλήγουν σε ακόμη μεγαλύτερες βλάβες και υπάρχει έλλειψη ανταλλακτικών στα λιθουανικά συνεργεία, δήλωσε ο Sebastian Schaefer, μέλος του κόμματος των Πρασίνων.

«Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχτούμε ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός παραδοθέντων αρμάτων μάχης (Leopard 2A6) μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί από την Ουκρανία», αναφέρει το πρακτορείο DPA από την επιστολή του πολιτικού προς τις γερμανικές ανησυχίες Rheinmetall και Krauss-Maffei Wegmann.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο οποίος επισκέφτηκε έναν κόμβο επισκευής στη Λιθουανία με τον υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους πριν από τα Χριστούγεννα, τα συνεργεία δεν έχουν αρκετά ανταλλακτικά για αυτά τα τανκς. 

Ο Schaefer, ο οποίος ασχολείται με θέματα προϋπολογισμού, ζήτησε μέτρα για την επιτάχυνση των εργασιών επισκευής. Συνολικά, η γερμανική κυβέρνηση μετέφερε 18 άρματα μάχης Leopard 2 από το οπλοστάσιο της Bundeswehr στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail