Newsweek: Τα δυτικά όπλα απέτυχαν να εξασφαλίσουν μια αποτελεσματική αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Φωτογραφία του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ από τον Επιτελάρχη Mark E Morrow Jr
Freepen.gr - Τα «θαυματουργά όπλα» του ΝΑΤΟ δε θα μπορούσαν να προσφέρουν στην Ουκρανία μια επιτυχημένη αντεπίθεση, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της αποστολής της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία, Ντέιβιντ Ράντελ, και ο πρώην σύμβουλος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Μάικλ Γκφέλερ, σε άρθρο για το Newsweek.

«Τα θαυματουργά όπλα του ΝΑΤΟ όπως τα άρματα μάχης HIMARS και Leopard απέτυχαν να υποστηρίξουν μια αποτελεσματική ουκρανική αντεπίθεση», έγραψαν οι πρώην αξιωματούχοι.

Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας επίσης δεν άλλαξαν την κατάσταση στην Ουκρανία, σημειώνουν. Οι πρώην αξιωματούχοι τόνισαν πως η Ρωσία νίκησε το καθεστώς κυρώσεων χρησιμοποιώντας ουσιαστικά «χρυσό, σιτηρά, πετρέλαιο και φίλους». Το Κίεβο, με τη σειρά του, αντιμετωπίζει έλλειψη ανθρώπων, χρημάτων, πυρομαχικών και χρόνου, σημείωσαν οι Randell και Gfeller.

«Η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να δίνει χρήματα σε έναν άνθρωπο με μια τρύπα στην τσέπη του», έγραψαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail