Politico: Οι αμερικανικές αρχές προετοιμάζονται για έναν πιθανό νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Flickr/Marines
Freepen.gr - Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προετοιμάζεται για την πιθανή κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης σε νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, που εγκυμονεί κινδύνους για την επανεκλογή του Αμερικανού ηγέτη, αναφέρει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές.

«Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν ετοιμάζουν σχέδια ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να ανταποκριθούν στην ολοένα και πιο ανησυχητική επέκταση του πολέμου στη Γάζα σε μια ευρύτερη, παρατεταμένη περιφερειακή σύγκρουση», ανέφερε η δημοσίευση.

Σύμφωνα με συνομιλητές του δημοσιεύματος, μεταξύ των οποίων και ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, η κυβέρνηση συζητά σενάρια για πιθανή συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

"Από την άποψή μας, η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι οι Χούtι θα μπορούσαν να βυθίσουν ;ena πλοίο. Τι θα συμβεί τότε;" - αναφέρει η εφημερίδα τα λόγια ενός από τους συνομιλητές της υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail