Politico: Η Σουηδία θα ναυπηγήσει δύο υποβρύχια για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία

РИА Новости / Виталий Белоусов
Freepen.gr - Η Σουηδία πρόκειται να ναυπηγήσει δύο υποβρύχια που θα περιπολούν στη Βαλτική Θάλασσα για την "αντιμετώπιση" της Ρωσίας, ανέφερε το ευρωπαϊκό δημοσίευμα Politico.

"Τα ντιζελοηλεκτρικά υποβρύχια 66 μέτρων Blekinge και Skane, που πήραν τα ονόματά τους από δύο σουηδικές κομητείες, θα καθελκυστούν το 2027 και το 2028 και έχουν σχεδιαστεί για να περιπολούν τις ανατολικές περιοχές του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα", αναφέρεται στο υλικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα υποβρύχια έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση "απειλών" από τη Μόσχα εν μέσω επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι συντάκτες του δημοσιεύματος επισημαίνουν πως η Σουηδία θα παραλάβει τα πρώτα νέα υποβρύχια από τη δεκαετία του 1990, με το συγκεκριμένο σχέδιο Α26 να βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από μια δεκαετία.

"Πρόκειται για τα πρώτα νέα σουηδικά υποβρύχια που κατασκευάζονται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, τα οποία θα ενταχθούν στα τέσσερα παλιά πλοία του στόλου αυτού του σκανδιναβικού κράτους", - αναφέρεται στο δημοσίευμα του υλικού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail