RP: Η Πολωνία αυξάνει την παραγωγή όπλων λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία

@mon_gov_pl/Twitter
Freepen.gr - Η Πολωνία αυξάνει επανειλημμένα την παραγωγή όπλων από φόβο για την κλιμάκωση της ουκρανικής σύγκρουσης, γράφει ο αρθρογράφος της Rzeczpospolita, Zbigniew Lentowicz.

"Τα πολωνικά εργοστάσια πηγαίνουν στον πόλεμο. Η παραγωγή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη", δήλωσε ο συγγραφέας.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ακόμη και τα πρόσφατα εκσυγχρονισμένα εργοστάσια πρόκειται να αυξήσουν τον όγκο παραγωγής, καθώς οι δυνατότητές τους δεν επαρκούν πλέον. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο Stalewa Wola, το οποίο ειδικεύεται στην παραγωγή πυροβόλων, θα αρχίσει σύντομα να συναρμολογεί BMP και τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Jan Szwedo, δήλωσε πως η κυβέρνηση είχε δώσει δύο χρόνια για να διπλασιάσει την παραγωγή, αν και μόλις πρόσφατα επενδύθηκαν αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ζλότυ στο εργοστάσιο για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Andrzej Sheyna δήλωσε ότι η Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναπτύξει γερμανικά στρατεύματα στο έδαφός της για να ενισχύσει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail