Η Λιθουανία και η Πολωνία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις στο διάδρομο Suwalki

Ministrystwo Obrony Narodowej/Facebook
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Gitanas Nausėda δήλωσε ότι η Λιθουανία και η Πολωνία σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ασκήσεις στον λεγόμενο διάδρομο Suwalki στα σύνορα των δύο χωρών τον Απρίλιο.

"Χαίρομαι πολύ που ο Πρόεδρος της Πολωνίας ανταποκρίθηκε πραγματικά ζωηρά στην επιθυμία να διεξαχθούν γενικές ασκήσεις σε αυτό το κομμάτι γης που ονομάζεται Διάδρομος Suwalki. Ήδη συζητάμε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, ίσως είναι ο Απρίλιος. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο διάδρομος Suwalki είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος των στρατηγικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, και σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι που μιλάμε εδώ για τον διάδρομο Suwalki και την προστασία του», αναφέρει το πρακτορείο Delfi μεταφέρονται τα λόγια του Nausėda.

Ο διάδρομος Suwalki είναι ένα τμήμα εδάφους κοντά στην πόλη Suwalki στη βορειοανατολική Πολωνία, η οποία βρίσκεται μεταξύ της ρωσικής περιοχής Καλίνινγκραντ και της Λευκορωσικής περιοχής Γκρόντνο. Το μήκος του είναι περίπου 100 χιλιόμετρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail