Η Τεχεράνη και η Μόσχα έχουν εγκαταλείψει εντελώς το SWIFT

pixabay / geralt
Freepen.gr - Η Ρωσία και το Ιράν έχουν συνδέσει τα συστήματα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων τους, έτσι τώρα οι τράπεζές τους μπορούν να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές, είπε στα ΜΜΕ ο Μοχσέν Καρίμι, αναπληρωτής επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν για διεθνείς υποθέσεις.

"Έχουμε συνδέσει τα συστήματα μετάδοσης (οικονομικών) μηνυμάτων των δύο χωρών μεταξύ τους. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες των δύο χωρών δεν χρειάζονται πλέον την Ελβετία για να επικοινωνούν μεταξύ τους και οι εμπορικές τράπεζες των δύο χωρών μπορούν να δημιουργήσουν ενδιάμεσες σχέσεις μεταξύ τους. Ο εξαγωγέας μπορεί να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στη ρωσική πλευρά σε ριάλ και να λάβει χρήματα από αυτόν από ρωσικές τράπεζες στο Ιράν», αναφέρει το πρακτορείο Fars σύμφωνα με τον Karimi.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε επίσης πως οι εξαγωγείς και των δύο χωρών μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές στα εθνικά τους νομίσματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail