Κόκκινος συναγερμός: Τα τερματικά Tap-To-Pay μπορούν να φτάσουν στο πορτοφόλι ή την τσάντα σας και να σας χρεώσουν για πράγματα που δεν έχετε καν αγοράσει

Έχετε παρατηρήσει μια χρέωση σε μία από τις κάρτες σας που δεν μπορείτε να εξηγήσετε; Εάν ναι, μπορεί να πέσετε θύμα ενός από τα τερματικά "tap-to-pay" που εγκαθίστανται σε όλη τη χώρα. Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις που προωθούν την τεχνολογία RFID που μας επιτρέπει να πληρώνουμε απλά πατώντας μια κάρτα έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να νιώθουμε ζεστοί και ασαφείς με αυτή τη νέα μέθοδο διενέργειας συναλλαγών, αλλά αποδεικνύεται ότι αυτή η τεχνολογία δεν είναι τόσο ασφαλής όσο οι περισσότεροι από εμάς σκέπτονται. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η βιομηχανία επιμένει πως οι κάρτες με αυτές τις νέες μάρκες μπορούν να ανιχνευθούν μόνο τέσσερις ίντσες μακριά από το τερματικό, αλλά υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου οι κάρτες χρεώνονται κυριολεκτικά «από όλη την αίθουσα»:

Πανικόβλητοι αγοραστές ισχυρίζονται ότι έχουν χρεωθεί για αγορές ενώ οι πιστωτικές τους κάρτες ήταν ακόμα στις τσέπες τους, αφού τα συστήματα tap-to-pay στο κατάστημα τις διάβασαν από όλη την αίθουσα.

Αρκετοί πελάτες έχουν σημάνει συναγερμό για το πρόβλημα που λέγεται ότι συνέβη σε καταστήματα, εστιατόρια, ακόμη και σε ιατρείο.

Μια γυναίκα είπε πως βρισκόταν τουλάχιστον «δύο μέτρα μακριά» από το τερματικό όταν κατάφερε να σαρώσει τα στοιχεία της κάρτας της και να επεξεργαστεί μια πληρωμή.

Η τοπική θυγατρική του ABC News στο Σαν Φρανσίσκο πήρε συνέντευξη από ένα θύμα που ονομάζεται Έντγκαρ Μάθιους, ο οποίος λέει ότι χρεώθηκε για τα προϊόντα παντοπωλείου του χωρίς να βγάλει ποτέ κάρτα από το πορτοφόλι του:

Ο Μάθιους προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει τη χρεωστική του κάρτα για να πληρώσει για τα παντοπωλεία στο Safeway — αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ.

«Δεν το είχα πατήσει, δεν το είχα τοποθετήσει, δεν το είχα σύρει… και ξαφνικά βγαίνει μια απόδειξη. Και είπα, «Πώς πληρώθηκε αυτό;» είπε ο Μάθιους.

Ο ταμίας δεν μπορούσε να το εξηγήσει.

Σύμφωνα με τον κλάδο, αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβεί.

Όταν ο Mathews έλεγξε τους λογαριασμούς του, ανακάλυψε ότι το τερματικό στο Safeway είχε χρεώσει πραγματικά μια πιστωτική κάρτα της Bank of America που βρισκόταν στην πίσω τσέπη του:

Ο Μάθιους έλεγξε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Αποδεικνύεται ότι η συσκευή ανάγνωσης καρτών "tap-to-pay" στο Safeway είχε αγνοήσει τη χρεωστική κάρτα που είχε στο χέρι του. Αντ 'αυτού, έφτασε στην πίσω τσέπη του Mathews, μέσα από το πορτοφόλι του και φόρτισε την πιστωτική του κάρτα Bank of America που ήταν κρυμμένη μέσα!

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο πήρε επίσης συνέντευξη από έναν άλλο κάτοικο της περιοχής, ονόματι Sonya Cesari.

Σύμφωνα με αυτήν, ένα τερματικό σε ένα κατάστημα διάβαζε στην πραγματικότητα τρεις πιστωτικές κάρτες που ήταν «χτυπημένες σε ένα πορτοφόλι μέσα στο πορτοφόλι της»:

«Τρεις μέρες αργότερα σε μια μπουτίκ στο Γιούντβιλ», είπε ο Τσέζαρι. Είχε μια ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη σε ένα μικρό μαγαζί.

«Η γυναίκα είπε: «Ωχ, απλά διαβάζονται τρεις κάρτες», είπε ο Τσέζαρι.

Το σύστημα «tap-to-pay» του καταστήματος χρέωνε όχι μόνο μία, αλλά τρεις πιστωτικές κάρτες κλειστές σε ένα πορτοφόλι μέσα στην τσάντα της.

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν πρόκειται να φύγει σύντομα.

Κάθε μέρα που περνάει εισάγονται περισσότερα τερματικά από τη συσκευή με χρέωση και εκδίδονται συνεχώς περισσότερες κάρτες.

Έτσι, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να χρεώνονται κατά λάθος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θύματα χρεώνονται πραγματικά για αγαθά που κάποιος άλλος προσπαθεί να αγοράσει. Απλώς δείτε το παρακάτω παράδειγμα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Facebook:



Φυσικά αυτού του είδους η τεχνολογία θα κάνει ακόμα πιο εύκολο για τους χάκερ και τους απατεώνες να κλέβουν από τον γενικό πληθυσμό.

Οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες είναι και οι δύο εξαιρετικά ευάλωτες και οι εγκληματίες έχουν μια ποικιλία μεθόδων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να εξάγουν τις πληροφορίες που χρειάζονται:

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο θλιβερά ανασφαλείς είναι οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες; Δοκιμάστε αυτό το πείραμα: Συνδέστε έναν αναγνώστη μαγνητικής ταινίας USB σε έναν υπολογιστή, ανοίξτε έναν επεξεργαστή κειμένου, σύρετε μια πιστωτική κάρτα και κάντε boom—μόλις κλέψατε τις πληροφορίες της κάρτας σας. Είναι τόσο εύκολο.

Τώρα σκεφτείτε ότι η ίδια τεχνολογία έρχεται σε πιο γρήγορες και μικρότερες μορφές. Τα μικροσκοπικά "skimmers" μπορούν να συνδεθούν σε ATM και τερματικά πληρωμών για να κλέψουν τα δεδομένα σας από τη μαγνητική ταινία της κάρτας (που ονομάζεται "magstripe"). Ακόμη μικρότερα "shimmers" μεταφέρονται σε συσκευές ανάγνωσης καρτών για να επιτεθούν στις μάρκες νεότερων καρτών. Υπάρχει τώρα επίσης μια ψηφιακή έκδοση που ονομάζεται e-skimming, που κλέβει δεδομένα από ιστότοπους πληρωμών.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να προστατευτούμε;

Υπάρχουν μανίκια που μπορείτε να αποκτήσετε για να προστατεύσετε τις κάρτες σας και υπάρχουν ολόκληρα πορτοφόλια που έχουν σχεδιαστεί για να μπλοκάρουν τα σήματα RFID.

Και είναι επιτακτική ανάγκη να είσαι πάντα επιμελής.

Έχει ειπωθεί ότι «ο εφησυχασμός είναι δολοφόνος», και αυτό είναι τόσο αλήθεια.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση μηχανημάτων ATM όσο το δυνατόν περισσότερο και εάν κάνετε πληρωμές σε βενζινάδικο ή σε κάποια άλλη εξαιρετικά ευάλωτη τοποθεσία, πάντα να αναζητάτε σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, η αλήθεια είναι ότι οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες δεν πρόκειται ποτέ να είναι 100 τοις εκατό ασφαλείς.

Το 2022, η απάτη με πιστωτικές κάρτες ξεπέρασε τα 34 δισεκατομμύρια δολάρια:

Οι απώλειες από απάτη πιστωτικών και χρεωστικών καρτών έφτασαν το ρεκόρ των 34,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, μετά από αύξηση περίπου 5% από το προηγούμενο έτος.

Ο τελικός αριθμός για το 2023 θα είναι αναπόφευκτα ακόμη υψηλότερος.

Ζούμε σε μια εποχή που οι κλοπές όλων των ειδών αυξάνονται και θα είναι ακόμη χειρότερα την περίοδο του μεγάλου κοινωνικού χάους που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας.

Το 2024 θα είναι μια τόσο τρελή χρονιά και καθώς οι συνθήκες χειροτερεύουν οι άνθρωποι γύρω μας θα γίνονται ακόμα πιο απελπισμένοι.

Γι' αυτό πάντα να προσέχετε την πλάτη σας και να είστε πάντα επιμελής.

Τα αρπακτικά είναι συνεχώς σε περιπλάνηση και δε θέλετε να είστε το επόμενο θύμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail