Telegraph: Βρετανία και ΗΠΑ έτοιμες να χτυπήσουν τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα

Ναυτικό των ΗΠΑ/Αξιωματικός 3ης Τάξης Bill Dodge
Freepen.gr - Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να χτυπήσουν τους Χούτι της Υεμένης σε σχέση με τις επιθέσεις τους σε φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Γκραντ Σαπς και αμερικανικές πηγές στο Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ΗΠΑ και η Βρετανία ετοιμάζουν κοινή δήλωση που θα μπορούσε να δημοσιευτεί ήδη από τη Δευτέρα. Αυτή θα είναι η τελευταία προειδοποίηση προς τους Χούτι να σταματήσουν τις επιθέσεις τους. Πηγές ανέφεραν πως αργά την Κυριακή διεξάγονταν συνομιλίες για τουλάχιστον δύο ακόμη χώρες να συμμετάσχουν στη δήλωση.

Στο υλικό του για την Telegraph, ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, βρετανικό αντιτορπιλικό στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε ένα επιθετικό drone των Χούτι. «Όπως έδειξε αυτό το παράδειγμα, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε άμεση δράση και δε θα διστάσουμε να το αναλάβουμε, για να περιορίσουμε τις απειλές για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα», είπε ο Σαπς.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η δήλωση πιθανότατα δε θα περιέχει συγκεκριμένες απειλές για στρατιωτική δράση. Δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ είπαν στο δημοσίευμα πως οι ΗΠΑ δε θα «τηλεγραφήσουν» τα στρατιωτικά τους σχέδια εκ των προτέρων, αλλά δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών στο εγγύς μέλλον.

«Τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν το εγγενές δικαίωμα στην αυτοάμυνα και αν αποφασίσουμε να λάβουμε οποιαδήποτε ενέργεια κατά των Χούτι, θα το κάνουμε σε χρόνο και τόπο που μας βολεύει», είπε η πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail