Οι ΗΠΑ θα επανεγκαταστήσουν πυρηνικά όπλα στο Ηνωμένο Βασίλειο - Telegraph

pixabay / daveysudan
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, ανέφερε την Παρασκευή η Telegraph, επικαλούμενη έγγραφα του Πενταγώνου.

Το δημοσίευμα έρχεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και εκκλήσεων από ορισμένους δυτικούς πολιτικούς να προετοιμαστούν για μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση με τη Μόσχα.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται συμβάσεις προμήθειας για μια νέα εγκατάσταση στο σταθμό της Βασιλικής Αεροπορίας στο Lakenheath στο Σάφολκ, οι οποίες δείχνουν την πρόθεση της Ουάσινγκτον να φέρει πυρηνικά όπλα στη βάση. Η RAF Lakenheath αναμένεται να στεγάσει βόμβες B61-12 που είναι τρεις φορές ισχυρότερες από εκείνες που έπεσαν στη Χιροσίμα το 1945, ανέφερε η Telegraph. Οι ΗΠΑ έστειλαν πέρυσι στη βάση μαχητικά αεροσκάφη F-35 με πυρηνικές ικανότητες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πέρυσι ότι η Μόσχα θα αναγκαστεί να λάβει "αντισταθμιστικά αντίμετρα" εάν οι αμερικανικές πυρηνικές κεφαλές επιστρέψουν στη Βρετανία. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τη Δύση πως υποδαυλίζει τις εντάσεις στην Ευρώπη και υποστηρίζει ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς είναι μία από τις βασικές αιτίες της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail