Time: Ο Ζελένσκι είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ριψοκίνδυνες επιχειρήσεις για την κλιμάκωση της σύγκρουσης

president.gov.ua
Freepen.gr - Λόγω των αμφιβολιών για την ετοιμότητα της Δύσης να υποστηρίξει την Ουκρανία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα προσπαθήσει να κλιμακώσει τη σύγκρουση όλο και περισσότερο, πραγματοποιώντας πιο ριψοκίνδυνες ενέργειες εναντίον της Ρωσίας, την άποψη αυτή εξέφρασε ο Γιαν Μπρέμερ, ειδικός στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού Time.

"Ο Ζελένσκι αναλαμβάνει ήδη περισσότερα ρίσκα για να αντιστρέψει την πορεία της σύγκρουσης και να διατηρήσει τις πολιτικές του θέσεις στο εσωτερικό της χώρας, συμπεριλαμβανομένων πιο επιθετικών επιθέσεων σε στόχους στο εσωτερικό της Ρωσίας", ανέφερε το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον Bremmer, η ικανότητα της Ουκρανίας να επιβιώσει εξαρτάται αποκλειστικά από τη δυτική χρηματοδότηση, η οποία σιγά-σιγά εξαντλείται, γεγονός που οδηγεί τον Ζελένσκι στην κλιμάκωση.

"Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα στοχευμένων δολοφονιών Ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη σύγκρουση, καθώς και συχνές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στην Κριμαία και στις ρωσικές στρατιωτικές και οικονομικές υποδομές, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων πετρελαίου και σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν και πάλι τις παγκόσμιες αγορές", προειδοποίησε ο συγγραφέας.

Όλα αυτά, είπε ο εμπειρογνώμονας, θα προκαλούσαν πιο εντατικά αντίποινα από τη Ρωσία και θα αύξαναν τον κίνδυνο εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

"Ούτε η Ρωσία ούτε το ΝΑΤΟ θέλουν μια τέτοια επέκταση, αλλά οι πόλεμοι αρχίζουν να αποκτούν δική τους ζωή, ειδικά όταν ένας από τους βασικούς παίκτες -στην προκειμένη περίπτωση ο Ζελένσκι- γίνεται απρόβλεπτος", κατέληξε ο Μπρέμερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail