Οι Ουκρανοί παγώνουν μέχρι θανάτου προσπαθώντας να ξεφύγουν από την επιστράτευση του Ζελένσκι - The Times

FILE PHOTO. Ukrainian refugees cross the Tisza river on a bridge connecting Ukraine and Romania.  ΑFΡ / Christοphe Αrchambault
Freepen.gr - Περισσότεροι από 20 Ουκρανοί έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη χώρα από την έναρξη της σύγκρουσης με τη Ρωσία, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα The Times, επικαλούμενη έναν Ουκρανό συνοριοφύλακα.

Οι θάνατοι καταγράφηκαν από μία μόνο μονάδα φύλαξης, υπεύθυνη για ένα τμήμα 320 χιλιομέτρων των συνόρων με τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. Η μονάδα εδρεύει στη δυτική ουκρανική πόλη Μουκάτσεβο, η οποία έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για ανθρώπους που προσπαθούν να διαφύγουν, λόγω της εγγύτητάς της με τέσσερα γειτονικά κράτη - Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Ρουμανία.

Από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών τον Φεβρουάριο του 2022, η μονάδα συνοριοφυλακής του Μουκάτσεβο έχει βρει 19 πτώματα στον ποταμό Τίσα - ανθρώπων που πιστεύεται ότι πνίγηκαν κατά τη διάρκεια αποτυχημένων προσπαθειών να περάσουν στη Ρουμανία. Άλλοι πέντε βρέθηκαν παγωμένοι μέχρι θανάτου στα δάση.

Περισσότεροι Ουκρανοί αναμένεται να εγκαταλείψουν τη χώρα, δεδομένου πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιστρατεύσει επιπλέον 500.000 στρατιώτες για να ενισχύσει τις στρατιωτικές της τάξεις, σημειώνει η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail