Τα αποθέματα όπλων της Βρετανίας μειώθηκαν στο "τίποτα" - The Times

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα αποθέματα όπλων της Βρετανίας έχουν σχεδόν αδειάσει εντελώς από τις παραδόσεις στην Ουκρανία που διαρκούν σχεδόν δύο χρόνια, αναφέρουν οι Times. Η βρετανική εφημερίδα υποστήριξε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με άλλα δυτικοευρωπαϊκά έθνη, αγωνίζεται να αυξήσει την παραγωγή όπλων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ.

Ενώ το Λονδίνο έχει δαπανήσει περισσότερα από 4,6 δισεκατομμύρια λίρες Αγγλίας (5,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για τον εξοπλισμό του Κιέβου από τον Φεβρουάριο του 2022, ο αναπληρωτής ανώτατος συμμαχικός διοικητής του ΝΑΤΟ για την Ευρώπη, στρατηγός Τιμ Ράντφορντ, προειδοποίησε τον Ιούλιο πως το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να χάσει το καθεστώς του στο μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Ο στρατηγός επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, ελλείψεις προσωπικού.

Οι Times επικαλέστηκαν ανώνυμη ουκρανική στρατιωτική πηγή που δήλωσε ότι η Βρετανία δεν είχε "τίποτα" πια από όπλα που θα μπορούσε να δωρίσει. Ο ανώνυμος αξιωματούχος πρόσθεσε, ωστόσο, πως το Λονδίνο εξακολουθεί να παίζει κρίσιμο ρόλο στο να πείσει άλλα έθνη να στείλουν όπλα στο Κίεβο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμο στέλεχος του γραφείου του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, η Βρετανία και πολλές άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες "στρέφουν τα γρανάζια" για να διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία έχει αρκετές στρατιωτικές προμήθειες για να καταφύγει σε περίπτωση που μια νέα αμερικανική κυβέρνηση αποφασίσει να παρακρατήσει ή να μειώσει δραστικά την αμυντική βοήθεια.

Η Βρετανία και άλλα δυτικά έθνη φέρονται να επιδιώκουν να παρατείνουν τη σύγκρουση μέχρι το 2025 και πιθανώς και πέραν αυτού, είπε η πηγή, με την ελπίδα να τεντώσουν τους πόρους της Ρωσίας και να την αναγκάσουν να υποχωρήσει τελικά.

Οι Times υποστήριξαν επίσης ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Ουκρανών έχει αρχίσει να κουράζεται από τη σύγκρουση, με την ιδέα της σφράγισης μιας εκεχειρίας με τη Ρωσία να κερδίζει πιθανώς έδαφος μεταξύ του πληθυσμού.Το συναίσθημα αυτό τροφοδοτείται εν μέρει από τα πολιτικά αδιέξοδα στις ΗΠΑ και την ΕΕ, τα οποία έχουν αφήσει ένα τεράστιο ποσό βοήθειας για το Κίεβο να κρέμεται σε εκκρεμότητα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμη ουκρανική στρατιωτική πηγή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail