Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δε θα κυριαρχήσουν ποτέ στην παγκόσμια αγορά - Επικεφαλής της Toyota

pixabay / sportscar2016
Freepen.gr - Τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) δε θα κυριαρχήσουν ποτέ στην αγορά και οι καταναλωτές δε θα πρέπει να αναγκαστούν να τα αγοράσουν, δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda σε σχόλια που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της εταιρείας την Τρίτη.

Τα οχήματα που λειτουργούν με μπαταρίες θα φτάσουν μόνο το 30% της παγκόσμιας αγοράς, ενώ το υπόλοιπο θα αποτελείται από υβριδικά, υδρογονοκύτταρα και αυτοκίνητα που καίνε καύσιμα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Toyoda πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν πρέπει να αναπτυχθούν με αποκλεισμό άλλων τεχνολογιών, τη στιγμή που ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως εξακολουθούν να ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία είναι ακριβά και χρειάζονται υποδομές φόρτισης.

Μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Toyoda, του οποίου ο παππούς ίδρυσε την Toyota στην Ιαπωνία το 1937, ζήτησε μια "προσέγγιση πολλαπλών μονοπατιών". Πρόσθεσε ότι η στροφή προς τα EV δε θα γίνει τόσο γρήγορα όσο πολλοί πιστεύουν και πως "οι πελάτες - και όχι οι κανονισμοί ή η πολιτική - θα πρέπει να πάρουν αυτή την απόφαση", αναφερόμενος στους στόχους καθαρών μηδενικών εκπομπών που προωθούν πολλές δυτικές κυβερνήσεις.

Αντιδρώντας στην εστίαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία σε βάρος των εναλλακτικών λύσεων, ο Toyoda είπε: "Ο εχθρός είναι το CO2. Οπότε, ας σκεφτούμε όλοι τη μείωση του CO2".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail