Γιατί ο WEF κι όλοι οι άλλοι μιλούν ξαφνικά για την «Ασθένεια Χ»;

pixabay / Alexandra_Koch
Πρέπει όλη αυτή η κουβέντα για τη «Ασθένεια Χ» να μας ανησυχήσει; Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η «ασθένεια Χ» είναι μια «άγνωστη» υποθετική ασθένεια που θα μπορούσε ενδεχομένως να σκοτώσει εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπους. Υποτίθεται ότι είναι μια καθαρά θεωρητική ασθένεια, αλλά δίνοντάς της ένα όνομα ουσιαστικά καλούν τους ανθρώπους να βρουν κάθε λογής θεωρίες για αυτήν. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα τώρα που οι ειδικοί εικάζουν πως θα μπορούσε να προκαλέσει 20 φορές περισσότερους θανάτους από ό,τι ο COVID:

Οι ηγέτες στον τομέα της υγείας συναντώνται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός την Τετάρτη για να συζητήσουν τρόπους προετοιμασίας για τη «Νόσο Χ» – έναν όρο που επινοήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το 2018 για να περιγράψει το άγνωστο, υποθετικό παθογόνο που θα μπορούσε να προκαλέσει την επόμενη πανδημία.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η νόσος Χ θα μπορούσε να προκαλέσει 20 φορές περισσότερους θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού.

Είναι στη σύντομη λίστα ασθενειών προτεραιότητας του ΠΟΥ, μαζί με ιούς όπως το SARS, ο Έμπολα και ο Ζίκα.

Το WEF σίγουρα συμβάλλει στη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από αυτήν την υποθετική ασθένεια. Την Τετάρτη, θα υπάρξει μια ολόκληρη συνεδρία στην ετήσια συγκέντρωση του WEF με τίτλο «Προετοιμασία για τη νόσο Χ» και η περιγραφή αυτής της συνεδρίας δηλώνει δυσοίωνα πως «η νόσος Χ θα μπορούσε να οδηγήσει σε 20 φορές περισσότερους θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού ”:

Το πρόγραμμα του 2024 είναι ένα για τους αιώνες. Οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν τον Albert Bourla της Pfizer και τον Sam Altman του Open AI να μιλούν για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Θα δουν τον συνήγορο της ερήμωσης του πληθυσμού Bill "Bugman" Gates να προωθεί τη φάρσα για το κλίμα. Ο Τζον Κέρι θα εμφανιστεί σε τέσσερα διαφορετικά στάδια για να συζητήσει την «ενεργειακή μετάβαση». Θα δούμε επίσης τον Klaus Schwab να κάθεται για το 1 προς 1 με τον δεύτερο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κινεζικής κυβέρνησης.

Αλλά ένα ειδικό πάνελ ξεχωρίζει: Προετοιμασία για τη νόσο X. Το θέμα είναι και απίστευτα ασαφές και απίστευτα ανησυχητικό.

Η περιγραφή της συζήτησης λέει: «Με νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι μια άγνωστη «Ασθένεια Χ» θα μπορούσε να οδηγήσει σε 20 φορές περισσότερους θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού, ποιες νέες προσπάθειες χρειάζονται για να προετοιμαστούν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για τις πολλαπλές προκλήσεις που έρχονται;»




Γιατί να δώσετε έναν τόσο συγκεκριμένο αριθμό;

Δε νομίζω ότι είναι καθόλου χρήσιμο.

Προσπαθούν να προκαλέσουν πανικό;

Ο κατάλογος των ομιλητών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή τη συνεδρία περιλαμβάνει τους:

- Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής, ΠΟΥ
- Shyam Bishen, Επικεφαλής Κέντρου Υγείας και Υγείας. WEF Γενεύης
- Roy Jakobs, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Philips
- Preetha Reddy, Executive Vice-Chairperson, Apollo Hospitals Enterprise Ltd
- Nisia Trindade Lima, Υπουργός Υγείας, Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας
- Michel Demaré, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, AstraZeneca Plc

Χωρίς αμφιβολία, έρχονται περισσότερες παγκόσμιες πανδημίες.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο έχω προειδοποιήσει αμείλικτα τους αναγνώστες μου.

Αλλά το να δώσουμε σε μια «άγνωστη» ασθένεια ένα συγκεκριμένο όνομα και να απορρίψουμε αριθμούς για πιθανά ποσοστά θνησιμότητας, θα τροφοδοτήσουμε μόνο ανθυγιεινές εικασίες.

Φυσικά, δεν είναι μόνο ο WHO και το WEF που το κάνουν αυτό.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, ένα νομοσχέδιο γνωστό ως Νόμος για τη νόσο X του 2023 εισήχθη στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Και αναφέρεται ότι μια εγκατάσταση που μόλις χτίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εκτελεί στην πραγματικότητα «έρευνα εμβολίων» για τη νόσο Χ:

Μια νέα εγκατάσταση έχει κατασκευαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα διεξάγει έρευνα εμβολίων για ένα άγνωστο παθογόνο που ονομάστηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (ΠΟΥ) ως «Νόσος Χ».

Η νέα εγκατάσταση βρίσκεται στη μυστική πανεπιστημιούπολη επιστήμης και τεχνολογίας Porten Down στο Wiltshire της Αγγλίας, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για την έρευνα χημικού και βιολογικού πολέμου.

Οι ειδικοί σε αυτή την εγκατάσταση «προετοιμάζονται» για την εμφάνιση ενός νέου ιού «Ασθένεια Χ», ανέφερε το BBC τον Αύγουστο.

Δεν έχω ιδέα πώς μπορούν να κάνουν «έρευνα» για μια εντελώς «άγνωστη» ασθένεια, αλλά προφανώς αυτό σκοπεύουν να κάνουν.

Αντί να κυνηγούν φαντάσματα, ίσως οι ηγέτες μας θα μπορούσαν να επικεντρωθούν στη διόρθωση αυτού που έχει ήδη ξεσπάσει.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, σχεδόν ένας στους πέντε θανάτους νοσοκομείων στις Ηνωμένες Πολιτείες προκαλείται από λάθος γιατρού:

Σχεδόν ένας στους πέντε θανάτους νοσοκομείων στις ΗΠΑ προκαλείται από λανθασμένες διαγνώσεις, σύμφωνα με έρευνα.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στο περιοδικό JAMA εξέτασε ιατρικά αρχεία του 2019 από σχεδόν 2.500 ασθενείς σε 29 διαφορετικά αμερικανικά νοσοκομεία.

Όλοι οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), πέθαναν όσο νοσηλεύονταν ή και τα δύο.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Οι κατασκευαστές του Ozempic μηνύονται από δεκάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας «η οποία θα υποφέρει από διάρροια για το υπόλοιπο της ζωής της»:

Μια γυναίκα που θα υποφέρει από διάρροια για το υπόλοιπο της ζωής της μετά τη χρήση του Ozempic είναι μεταξύ των δεκάδων ασθενών που μηνύουν τον κατασκευαστή του υπερπαραγωγικού φαρμάκου απώλειας βάρους επειδή τους άφησε να υποφέρουν από παράλυση στομάχου, αποκαλύπτει έρευνα της DailyMail.com.

Η Novo Nordisk, ο κατασκευαστής των Ozempic και Wegovy, αντιμετωπίζει μηνύσεις από ασθενείς σε όλη την Αμερική που λένε πως παρουσίασαν ακραίες παρενέργειες για τις οποίες φέρεται να μην είχαν προειδοποιηθεί.

Μια άλλη γυναίκα έκανε κυριολεκτικά εμετό μέχρι που της έπεσαν τα δόντια.

Έχουμε πολύ πραγματικά προβλήματα στα οποία θα μπορούσαν να επικεντρωθούν οι υπεύθυνοι υγείας.

Και έχουμε πολύ πραγματικές ασθένειες που εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες.

Όμως, αντί να αντιμετωπίζουμε τις πιεστικές μας ανάγκες, πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι θα ήθελαν να περιμένουμε με ανυπομονησία μια «ασθένεια Χ» που μπορεί να υλοποιηθεί ή να μην υλοποιηθεί.

Γιατί;

Για άλλη μια φορά, σίγουρα πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή που οι μεγάλες επιδημίες θα είναι πολύ συνηθισμένες.

Αλλά νομίζω πως θα ήταν σοφό να περιμένουμε μέχρι να φανούν πραγματικά να τους δώσουν ονόματα, και το είδος της εικασίας ότι ο ΠΟΥ και το WEF εμπλέκονται δεν είναι καθόλου χρήσιμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail