Το όνειρο της Κριμαίας του Zelensky συναντά την πραγματικότητα των γερμανικών τεθωρακισμένων

Στη μάχη της εξυπνάδας και των στρατηγικών κινήσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η Κριμαία αναδεικνύεται σε κόσμημα του στέμματος για τον Πούτιν και σε περιζήτητο στόχο για τον Ζελένσκι. Η τελευταία ανατροπή; Η τολμηρή πρόβλεψη του Ζελένσκι να απομονώσει την Κριμαία αποκόπτοντας τη γραμμή ζωής της, τη γέφυρα του Κερτς. Αλλά περιμένετε - είναι αυτή μια κίνηση που αλλάζει το παιχνίδι ή ένας ευσεβής πόθος; Η πλοκή του Ζελένσκι πυκνώνει καθώς αναζητά γερμανικής κατασκευής πυραύλους Taurus μεγάλου βεληνεκούς για τον σκοπό αυτό, ωστόσο το Βερολίνο φαίνεται να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, αρνούμενο τα πυρομαχικά που επιθυμεί η Ουκρανία για αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ζελένσκι έχει μια λίστα επιθυμιών, και αυτοί οι γερμανικής κατασκευής πύραυλοι κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus βρίσκονται ακριβώς στην κορυφή. Αλλά φαίνεται ότι δεν πρόκειται να τους ξετυλίξει σύντομα. Η Γερμανία κρατάει πίσω το σχέδιο παράδοσης των πυραύλων. Παρόλο που δεν το έχουν διατυπώσει γραπτώς, οι πληροφορίες λένε πως είναι ένα σταθερό "όχι". Φαίνεται ότι αυτοί οι πύραυλοι δεν θα ενταχθούν στο οπλοστάσιο της Ουκρανίας κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την Bild.

Μάλλον ο Ζελένσκι θα πρέπει να βρει ένα νέο αγαπημένο αντικείμενο στη λίστα του!

Η Γερμανία δεν πρόκειται να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus μεγάλου βεληνεκούς "στο ορατό μέλλον".

Σύμφωνα με την Bild, η Γερμανία δεν έχει ακόμη αρνηθεί επίσημα να προμηθεύσει Taurus στην Ουκρανία, αλλά ιδιωτικά, έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να λάβει μια τέτοια απόφαση. Οι παραδόσεις αυτές θεωρούνται "εξαιρετικά απίθανες", γράφει η Bild.

Ο Όλαφ Σολτς τα ξεστόμισε την περασμένη εβδομάδα σε μια μυστική συνάντηση, όταν κάποιος ρώτησε γιατί η Γερμανία δεν δίνει στην Ουκρανία αυτούς τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Ο Scholz είπε ουσιαστικά πως αυτές οι χώρες μπορούν να παρακάμψουν τους κανόνες λίγο περισσότερο από ό,τι η Γερμανία, οπότε είναι απαγορευτικό γι' αυτές. Φαίνεται πως υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνουν, και η αποστολή πυραύλων στην Ουκρανία τυχαίνει να είναι ένα από αυτά. 

Για να μην αναφέρω πως η Ουκρανία έχει προσπαθήσει να καταλάβει την Κριμαία μερικές φορές, αλλά ήταν σαν να χτυπάει σε τοίχο. Το Κίεβο έχει βάλει πολλές φορές στο στόχαστρο τη γέφυρα του Κερτς, αλλά αυτές οι επιθέσεις ήταν απλά τσιμπήματα για τη Ρωσία- ενοχλητικές, αλλά όχι κάτι άλλο.

Η Ρωσία καυχιόταν ότι απέκρουε τα περισσότερα χτυπήματα της Ουκρανίας, και το έκανε, αλλά αυτό της κοστίζει. Στήνουν μια ολόκληρη αμυντική ομάδα μόνο και μόνο για να θωρακίσουν τη γέφυρα του Κερτς από τις επιθέσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας. Η Ρωσία ισχυρίζεται συστηματικά ότι έχει αποκρούσει τις περισσότερες από τις απόπειρες επιθέσεων του ουκρανικού στρατού - και το έχει κάνει - είναι σαφές πως η υπεράσπιση της Κριμαίας απορροφά τους πόρους της.

Για την προστασία της γέφυρας του Κερτς από τα ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Κιέβου, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κατασκευάσει ακόμη και ένα εκτεταμένο υποθαλάσσιο φράγμα από βυθισμένα πλοία. Έχουν επίσης σταθμεύσει εκεί συστοιχίες πυραυλικής άμυνας, επιθετικά ελικόπτερα, ακόμη και γεννήτριες καπνού που τοποθετούνται σε φορτηγά.

Η Κριμαία είναι σαν μια καθιστή πάπια λόγω της γεωγραφίας της - ως χερσόνησος, είναι επιρρεπής στην απομόνωση. Όμως είναι μια πολύτιμη ψαριά για τη Ρωσία, με το εύχρηστο λιμάνι με τα ζεστά νερά και την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, σαν ένα τζακ ποτ για τον στρατό της. Ωστόσο, η Ουκρανία την έχει βάλει στο μάτι. Έχει μια σημαντική ρωσική αεροπορική βάση και ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι ελλιμενισμένος στη Σεβαστούπολη, οπότε είναι στόχος για αυτούς. Η Ουκρανία επιθυμεί διακαώς να αποκόψει τη σύνδεση της Ρωσίας με την Κριμαία, αλλά μπορεί να το καταφέρει; Αυτό είναι το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Φαίνεται ότι η Ρωσία ετοιμάζεται, αλλά η Ουκρανία χάνει ένα ή δύο κόλπα. Τους λείπουν τα μεγάλα όπλα και τα πυρομαχικά που θα χρειάζονταν για μια αναμέτρηση στη γέφυρα του Κερτς. Το πρόβλημα; Δεν παίρνουν τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που ζήτησαν, ειδικά από τη Γερμανία. Αντ' αυτού, τι πήραν; Σακούλες σκουπιδιών. Ναι, καλά ακούσατε. Σακούλες σκουπιδιών από τους ίδιους ανθρώπους που ήλπιζαν ότι θα ενίσχυαν τη δύναμη πυρός τους. Σκληρή τύχη, Ουκρανία!

Σε μια πρόσφατη έκθεση, η Γερμανία αποκάλυψε ακόμη και την ανησυχητική πραγματικότητα των συναλλαγών της Ευρώπης με την Ουκρανία, υποδεικνύοντας μια πρακτική απόρριψης απορριμμάτων με το πρόσχημα του πολέμου.

Τις τελευταίες ημέρες, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, η οποία έκανε μια ειλικρινή αιχμή για το παιχνίδι προμηθειών της Γερμανίας προς την Ουκρανία. Αποδεικνύεται ότι τα άρματα μάχης Leopard 1, αυτά που στάλθηκαν για να βοηθήσουν την Ουκρανία, μπορεί να είναι περισσότερο λείψανα παρά ανθεκτικές πολεμικές μηχανές. Η Baerbock δεν μάσησε τα λόγια της, ομολογώντας ανοιχτά πως αυτά τα άρματα είναι κάπως ξεπερασμένα και απέχουν πολύ από την επιχειρησιακή prime time.

Ξαφνικά, τα ερωτηματικά που αιωρούνται πάνω από τις αποφάσεις της γερμανικής εφοδιαστικής αλυσίδας είναι τόσο μεγάλα όσο ένα άρμα Leopard παρκαρισμένο σε ένα δρόμο.

Αλλά κρατηθείτε, φίλοι μου. Δεν είναι μόνο η Γερμανία που πίνει από το κύπελλο των στρατιωτικών προμηθειών. Η Ιταλία, με μια καλοπροαίρετη χειρονομία, δώρισε ένα σύνολο 33 αυτοκινούμενων οβιδοβόλων στην Ουκρανία. Τώρα, αυτό μπορεί να ακούγεται γενναιόδωρο μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι αυτά τα παλιά πυροβόλα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας για κάτι που μοιάζει με αιώνες.

Αν κρατάτε λογαριασμό, φαίνεται ότι η Ουκρανία παίζει ένα χαμένο χαρτί στον τομέα της βοήθειας. Και μετά, υπάρχει ο Ζελένσκι που ονειρεύεται μεγάλους ελιγμούς και στρατηγικά παιχνίδια. Είναι ο τύπος που νομίζει ότι έχει έναν άσσο στο μανίκι του, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι είναι απλά ένα τζόκερ.

Αλλά εδώ είναι η ουσία: μέσα στην ελπίδα και τη διαφημιστική εκστρατεία, ο Ζελένσκι έχει αυτό το όνειρο, αυτή την ιδέα, αυτή την ιδέα της ανάκτησης της Κριμαίας. Είναι το είδος του ονείρου που επιπλέει σε ευσεβείς πόθους, τροφοδοτούμενο περισσότερο από την ελπίδα παρά από τον στρατηγικό ρεαλισμό. Και εδώ είναι που η Γερμανία παρεμβαίνει, παίζοντας άθελά της το ρόλο του συντρίπτη των ονείρων. Με αυτές τις αποκαλύψεις για τα τανκς, είναι σαν να λένε: "Α, και παρεμπιπτόντως, τα όνειρά σας για την ανάκτηση της Κριμαίας; Ναι, καλή προσπάθεια".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail