Η νέα κυβέρνηση της Πολωνίας συνεχίζει να επιδιώκει αποζημιώσεις 1,3 τρις δολαρίων από τη Γερμανία

Photo: Barbara Milkowska/ Poland MFA
Freepen.gr - Μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Πολωνίας και της Γερμανίας, Radosław Sikorski και Annalena Baerbock, ήταν οι πολωνο-γερμανικές σχέσεις, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν επίσης την αναζωογόνηση της τριμερούς συνεργασίας στο σχήμα του Τριγώνου της Βαϊμάρης, το οποίο συγκεντρώνει την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν πως οι σχέσεις «πρέπει να βελτιωθούν», με τον Sikorski να υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης της Πολωνο-Γερμανικής εταιρικής σχέσης. Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών είπε πως οι δύο χώρες θα επιδιώξουν τώρα να εξερευνήσουν κοινό έδαφος για κοινές πρωτοβουλίες.

Ο Σικόρσκι σημείωσε ότι οι δύο χώρες «δεν θα συμφωνούν πάντα» και πως ορισμένα ζητήματα θα χρειαστούν χρόνο για να λυθούν, αλλά είπε ότι αυτό θα γίνει «χωρίς συγκρουσιακή ρητορική».

Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης πως ένα από τα ζητήματα που έθεσε ήταν το ζήτημα της κοινής μνήμης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η γερμανική πρόταση για τη μνήμη των Πολωνών θυμάτων και των απωλειών του πολέμου. Πρόσθεσε πως ζητούσε από τη γερμανική κυβέρνηση «να σκεφτεί δημιουργικά» για την αντιμετώπιση του ζητήματος της αντιστάθμισης των απωλειών του πολέμου της Πολωνίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail