Οι Χούτι λένε ότι έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 165.000 έφεδρους

ΑΡ Photo/Ηani Μοhammed
Freepen.gr - Οι αρχές της βόρειας Υεμένης, όπου κυβερνά το υποστηριζόμενο από το Ιράν σιιτικό κίνημα Ansar Allah, έχουν πραγματοποιήσει στρατιωτική εκπαίδευση σε περισσότερους από 165 χιλιάδες έφεδρους, σύμφωνα με τον αρχηγό του κινήματος και αρχηγό των ενόπλων δυνάμεών τους, Abdel Malik al-Houthi, που μίλησε την Πέμπτη στο Al-Masirah TV.

«Σύμφωνα με τα στατιστικά των ειδικών μας, 165.429 άτομα από τον πληθυσμό έχουν εκπαιδευτεί και καταρτιστεί σε στρατιωτικά μαθήματα», είπε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, από την έναρξη των αμερικανικών και βρετανικών επιδρομών στην Υεμένη στις 12 Ιανουαρίου, 600 χιλιάδες άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε γενική στρατιωτική, διοικητική και ειδική εκπαίδευση. 

«Οι δραστηριότητες κατάρτισης και ανάπτυξης ικανοτήτων ως μέρος της κινητοποίησης είναι πολύ σημαντικές και θα επεκταθούν και θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της Υεμένης», πρόσθεσε.

Ο Αλ Χούθι τόνισε ότι ο Λαϊκός Στρατός της Υεμένης είναι έτοιμος για μάχη και έμπειρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις με υψηλό ηθικό και μαχητικό πνεύμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail