Στόχος της Ρωσίας είναι να σταματήσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ουκρανία το 2014, λέει ο Πούτιν

Tucker Carlson Network
Freepen.gr - Η Μόσχα δεν ξεκίνησε έναν πόλεμο το 2022, αλλά στόχος της είναι να σταματήσει τον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ουκρανία το 2014, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Αμερικανού δημοσιογράφου.

"Η κατάσταση έφτασε στο σημείο που η ουκρανική πλευρά ανακοίνωσε, όχι, δεν θα κάνουμε τίποτα. Άρχισαν επίσης να προετοιμάζονται για στρατιωτική δράση. Αυτοί ήταν που ξεκίνησαν τον πόλεμο το 2014. Στόχος μας είναι να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον πόλεμο το 2022. Αυτή είναι μια προσπάθεια να τον σταματήσουμε", τόνισε.

Μιλώντας για τις συμφωνίες του Μινσκ, ο Πούτιν σημείωσε ότι "ήταν περίπλοκες για την Ουκρανία". "Περιελάμβαναν πολλά στοιχεία της ανεξαρτησίας αυτών των εδαφών του Ντονμπάς. Αυτό είναι αλήθεια. Ωστόσο, ήμουν απολύτως βέβαιος -και σας το λέω τώρα- πίστευα ειλικρινά πως αν καταφέρναμε να πείσουμε τους κατοίκους του Ντονμπάς και έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά για να τους πείσουμε να επιστρέψουν στην ουκρανική κρατική υπόσταση, τότε σταδιακά, οι πληγές θα άρχιζαν να επουλώνονται. Όταν αυτό το τμήμα της επικράτειας επανενταχθεί σε ένα κοινό κοινωνικό περιβάλλον, όταν θα καταβάλλονταν ξανά οι συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα, όλα τα κομμάτια θα έμπαιναν σταδιακά στη θέση τους", συνέχισε. "Κανείς δεν το ήθελε αυτό. Όλοι ήθελαν να επιλύσουν το ζήτημα μόνο με στρατιωτική βία, αλλά δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να συμβεί αυτό", κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail