Ο ουκρανικός στρατός χάνει έως και 310 στρατιώτες στην περιοχή του Ντονέτσκ μέσα σε 24 ώρες

Russian Defence Ministry/TASS
Freepen.gr - Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν έως και 310 στρατιώτες στην περιοχή του Ντονέτσκ σε διάστημα 24 ωρών, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθούν οι λεπτομέρειες αυτής και άλλων πολεμικών ενεργειών που συνέβησαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου.

Περιοχή Ντονέτσκ

"Στην περιοχή του Ντονέτσκ, μονάδες της Ομάδας Μάχης Νότου κατέλαβαν πλεονεκτικότερες θέσεις και προκάλεσαν ζημιές από πυρά σε προσωπικό και υλικό της 22ης και 92ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στα χωριά Κλεστσέγιεβκα και Αντρέγιεβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. Ο αντίπαλος έχασε μέχρι 310 στρατιώτες, ένα άρμα μάχης και τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα", ανέφερε το υπουργείο.

Το στρατιωτικό πρακτορείο πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών αντεπίθεσης, ένα αμερικανικό σύστημα πυροβολικού M777, ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab πολωνικής κατασκευής, ένα οβιδοβόλο D-20, ένα πυροβόλο D-30 και ένα αντιαρματικό πυροβόλο MT-12 χτυπήθηκαν στην περιοχή αυτή.

Νότια περιοχή του Ντονέτσκ

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μονάδες του ουκρανικού στρατού στη νότια περιοχή του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πάνω από 155 εχθρικούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

"Οι απώλειες του εχθρού στην περιοχή του νότιου Ντονέτσκ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας ανήλθαν σε πάνω από 155 άτομα προσωπικό, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα, ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Akatsiya, ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Gvozdika και ένα οβιδοβόλο D-20", ανέφερε το υπουργείο.

* Πληροφορίες TASS

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail